Fuldkorn er andet end rugbrød

mb_fuldkorn_er_andet_end_rugbrød_madpakke

Den 22. januar er det National Fuldkornsdag. Derfor er tiden inde til at sætte fokus på behovet for at spise mere groft. Særligt børnenes behov trænger til opmærksomhed, for det viser sig, at de får alt, alt for lidt. Heldigvis har Madame Butterfly lækre, listige bud, som vil snige massevis af sunde fuldkorn ned i maven.

Madpakkens rugbrød er en klassiker. Men det er ikke alle børn, der er lige glade for rugbrødets let syrlige smag. Så hellere en hvid bolle og lidt gnavegrønt. Men når kræsenheden får frit spil, så er det ofte på bekostning af fuldkorn – og det går altså ikke! 

Fødevarestyrelsen anbefaler, at børn mellem 4 og 10 år spiser mellem 40-60 gram fuldkorn om dagen. Alligevel viser undersøgelser, at kun 43 procent af alle danske børn faktisk spiser den anbefalede mængde.

Madame Butterfly får børn til at spise fuldkorn

Fuldkorn omfatter hele kornet, også kim og skaldele. Og da det netop er hér de fleste fibre, vitaminer og mineraler sidder, er der god ræson i at tænke fuldkorn ind i madpakken. Kniber det med rugbrødsmaden, så er der heldigvis masser af andre muligheder:

Det økologiske fødevarebrand Madame Butterfly gør det legende let at give både frokost og mellemmåltider noget at arbejde med. Lav fx en lækker salat af de lækre Spelt- eller Ølandshvedekerner, som er dampbehandlede og derfor hurtige at tilberede. De går fint i spænd med spæde salatblade, agurketern, feta og rosiner – eller hvad nu der skal til, for at din pode spiser op.

Du kan også snige fuldkorn i maven med de sprøde Fuldkornsstave, som er pakket i praktiske poser, lige til at tage med på farten. Vupti, over en tredjedel af den anbefalede daglige mængde fuldkorn er indenbords! En anden løsning er et par skiver fuldkornsknækbrød, som fås i hele 5 varianter. 

3-2-1 – nu er det fuldkornstid!

Tag fuldkornsdagen alvorligt og gør fuldkornene til en vigtig del af hverdagen. Dine børn vil takke dig for det, for den solide og nærende mæthed er nu engang det, man kommer længst på. Velbekomme og go’ energi til hele dagen!