Fuldkornsmuffins med hindbær

Fuldkornsmuffins m. hindbær og chokolade

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fuldkornsmuffins med hindbær

Ingredienser (12 stk):

1 dl ukogte speltkerner
2 æg
2 dl skyr
100 hvid hvedemel
100 g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 tsk kanel
2 tsk vaniljesukker
1 spsk sukker
½ tsk salt
100 g frosne hindbær (koges inden brug)
70 g mørk chokolade 70 %

Fremgangsmåde:

Kog speltkernerne som anvist på pakken. Lad dem trække 10 minutter ekstra og afkøl dem.
Tænd ovnen på 200 grader.
Del æggeblomme og æggehvide og pisk æggehviderne stive.
Pisk æggeblommerne sammen med skyr i en skål.
Bland mel, bagepulver, kanel, vaniljesukker, sukker og salt og vend dette i skålen med æggeblomme og skyr.
Hak chokoladen groft og rør den i dejen.
Giv hindbærrene et hurtigt opkog på 2 minutter og vend dem i dejen.
Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i dejen, indtil der fås en ensartet konsistens.
Fordel dejen i 18 små muffinforme af silikone og bag dem ca. 20 minutter til de er let gyldne.