Gulerodsspeltboller

Denne opskrift er nøglehuls- og fuldkornsmærket

Gulerodsspeltboller (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gulerodsspeltboller (ca. 15 stk)

25 g gær
5 dl vand
200 g speltkerner
200 g fromage frais
10 g salt
2 gulerødder
1 dl sesamfrø
50 g birkes
150 g fuldkornshvedemel
270 g fuldkornsspeltmel
270 g hvedemel

 

Rør gæren ud i lunken vand. Tilsæt speltkerner, fromage frais, salt, revet gulerødder,
sesamfrø og birkes og rør grundigt.Tilsæt herefter først fuldkornsmelet og derefter hvedemelet.
Hvis du har en røremaskine, rør da i ca. 5 minutter ved mellem hastighed,har du ikke en
røremaskine bør dejen æltes i ca 10 minutter. Lad dejen hæve i 1 ½-2 time. Forvarm ovnen ved
varmluft til 180 grader. Form 15 mellemstørrelse boller med hænderne, put evt lidt mel ved hvis det klistre, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Sæt bollerne ind i ca. 30 minutter.