Madame Butterfly knækker hysterisk økologikurve

Vores forfædre var vilde med den. Spelt er en gammel hvedesort, som bliver omtalt i historiske kilder for over 9000 år tilbage i tiden. Men da landbruget blev til industri, blev spelten vraget for den langt mere udbytterige hvede. I dag er den igen i gryderne –hot som aldrig før, og nu bliver prisen endda til at betale.

Næringsindholdet er højere i forhold til almindelige hvedekorn, smagen er mere unik, og mange oplever, at de føler sig mætte i længere tid. Speltkornet har med andre ord nok strenge at spille på. Og det har producenter og supermarkeder for længst opdaget. Positivlisten bliver brugt som argument for at sætte prisen i vejret – og helt til sky, hvis kornene oven i købet er økologiske.

Selvfølgelig har prisen sine årsager. Udbyttemæssigt ligger spelt ca. 50 % under de nuværende hvedesorter. Men er det nok til at tage næsten 25 kr. for et halvt kilo? Det mener man ikke hos Madame Butterfly.

”Vi knækker nu speltkernernes hysteriske priskurve. Spelt er blevet et modeord, og folk har stiltiende accepteret et alt for højt prisniveau. Vi kæmper for, at mange flere forbrugere skal have mulighed for at vælge gode, sunde og økologiske råvarer i hverdagen,” siger Kristian Lauridsen fra Food Solutions ApS, firmaet bag produktserien Madame Butterfly.

Spelt til discountpris

Rema 1000 har taget imod speltkernerne med åbne arme. I fast sortiment tilbyder alle kædens butikker derfor nu kunderne 500 gram hele, økologiske, parboiled speltkerner for kun 10,95.  

”Vi håber, at endnu flere danskere nu vil give sig i kast med sunde eksperimenter i køkkenet. Vores speltkerner er parboiled, så kogetiden er helt nede på 16-20 minutter. På den måde kan kernerne helt uproblematisk tilberedes i en travl hverdag. Vi giver et par rigtigt gode idéer bag på æsken – prøv fx den søde speltsalat eller den cremede speltrisotto med rygeost,” afslutter Kristian Lauridsen fra Food Solutions ApS.  

Madame Butterfly hele, økologiske SPELTKERNER fås i fast sortiment i Rema 1000 landet over. Vægt: 500 gram, Vejl. udsalgspris: 10,95.