Krydret frugttærte

Æbletærte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krydret frugttærte (8 personer)

Ingredienser:

Bund:

200 g Madame Butterfly Økologiske Fuldkornsknækbrød med sesam og solsikkekerner
1 dl havregryn
2 dl hvedemel
75 g sukker
1 tsk vanilje
½ tsk salt
1 tsk bagepulver
200 g smør
½-1 dl vandFyld:
600-800 g æbler/blommer/bær/pære/ferskner/etc.
2 tsk kanel
½ tsk kardemomme
1 tsk vaniljepulver
1 tsk stødt ingefær
3 spsk sukker

Evt. 100 g hakkede hasselnødder

Ved servering:
Creme fraiche, græsk yoghurt eller letpisket flødeskum med citronskal.

 

Fremgangsmåde:

Bund:
Blend knækbrød til en fin masse i en foodprocesser eller blender.Bland knækbrød med havregryn, hvedemel, bagepulver, salt, sukker, vanilje, smeltet smør og vand.
Rul eller pres dejen ud i en tærteform.Prik huller i tærtedejen med en gaffel og bag den i 15 minutter ved 180 grader.

Fyld:
Skær æbler i tynde både og vend dem med sukker, kanel, kardemomme, ingefær, vanilje og nødder.Fordel æblebådende på tærtebunden, så hele bunden er dækket.Bag tærten i 25 minutter ved 180 grader, til den er gylden.

Anretning:
Server tærten sammen med creme-fraiche, græsk yoghurt eller letpisket flødeskum med citronskal.