Koldskålscheesecake

 

Koldskålscheesecake (8 personer)

Ingredienser:

Bund:
200 g Madame Butterfly havrekiks
3 spsk hvedemel
100 g smør
1 tsk vanilje
Citronskal fra 1 citron.

Fyld:
5 dl kærnemælk
Citronsaft og -skal fra 1 citron
1 tsk vaniljekorn
1 dl fløde
200 g flødeost
30 g flormelis
3 spsk sukker
5 blade husblas

Pynt:
Jordbær el. andre bær/frugterFremgangsmåde:

Bund:
Blend havrekiksene til en fin masse i en blender eller foodprocesser.
Bland massen med smeltet smør, fintrevet citronskal, sukker, salt og vaniljesukker.
Beklæd springformen med bagepapir og pres massen godt sammen i bunden af formen.Bag massen i 10-15 minutter ved 180 grader til den er gyldenbrun.Stil bunden på køl.

Fyld:
Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.
Varm fløden op i en gryde og opløs sukkeret heri.
Hæld fløden i en skål og rør vaniljekorn i.
Vrid husblassen godt, og lad den blive opløst i den stadig varme fløde.
Rør kærnemælk i den varme fløde sammen med fintrevet citronskal.Vend flødeost med presset citronsaft og flormelis i en anden skål.
Rør flødeblandingen sammen med flødeostemassen.Fordel fyldet på den helt afkølede kagebund og stil den på køl i mindst 4 timer – gerne natten over.

Anretning:
Pynt kagen med jordbær eller en anden form for bær eller frugt før servering.