Tapas på gril

Tapas på grillen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

.

.

.

.

Knækbrød med grillet squash-salsa (6 personer):

Ingredienser:

1 squash
Olivenolie til pensling
50 g oliven befriet for sten (gerne kalamata oliven)
35 g friskrevet parmesan
2 fed hvidløg, fintsnittet
Friskkværnet peber
1 pk Madame Butterfly fuldkornsknækbrød m. solsikke og sesam

Fremgangsmåde:
Skær squash i tynde skiver og pensle med olivenolie. Grill skiverne til de er møre og har fået striber.
Hak oliven groft og bland med parmesan, hvidløg og friskkværnet peber.
Skær squashskiverne i grove stykker og vend dem i blandingen med oliven, parmesan og hvidløg.
Bræk knækbrødene i 3-4 stykker og anret squash-salsaen ovenpå.

Grissini med baba ganush og gulerodshummus (6 personer):

Ingredienser:
2 pk Madame Butterfly fuldkornsstave, mini brødstave eller grissini

Baba Ganush:
2 auberginer
Saften fra en halv citron
Salt og peber
2 tsk spidskommen
2 spsk tahin (sesam pasta)
2 fed hvidløg
Frisk persille

Gulerodshummus:
200 g udblødte og kogte kikærter
4 store gulerødder
3 spsk  olivenolie
Salt og peber
2 fed hvidløg
2 tsk spidskommen
3 spsk tahin
2 tsk tørrede chiliflager
1 tsk røget paprika
1 dl vand
 
Fremgangsmåde:

Baba Ganush:
Prik huller i auberginerne med en gaffel og pak dem ind i sølvpapir.
Grill auberginerne under låg i 20-30 minutter til de ser ”rynkede” og bløde ud.
Skær toppen af auberginerne og skær resten i grove tern.
Blend aubergine med de resterende ingredienser på nær persille.
Kom dippen i en skål og pynt med friskhakket persille.

Gulerodshummus:
Flæk gulerødderne på langs og pensl dem med olivenolie.
Grill gulerødderne under låg til de er møre.
Blend de grillede gulerødder med de resterende ingredienser. Tilføj evt. ekstra vand, hvis der ønskes en blødere konsistens.
Smag til med chili, paprika og salt.
Server gulerodshummus sammen med baba ganush og Madame Butterfly fuldkornsstave, mini brødstave eller grissini.
 

Grillede porrer med æblesalsa, gedeost og ristede speltkerner (6 personer):

Ingredienser:
4 porrer, renset
2 æbler, skåret i tern
1 dl kogte Madame Butterfly speltkerner (brug ukogte, hvis det skal gå hurtigt)
Salt og peber
100 g rulle gedeost
Frisk timian
Olivenolie til pensling

Dressing:
2 spsk æbleeddike
1 tsk sennep
1 tsk honning

Tilbehør:
Groft brød (fx Gulerodsspeltboller formet som flute – se opskrift på madame-butterfly.dk)
 
Fremgangsmåde:
Rist speltkernerne på en tør hed pande. Tag dem af varmen, når de har taget farve og begynder at poppe.
Rør en dressing sammen af æbleedikke, sennep og honning. Vend æblerne heri.
Skær porrerne i skiver på 8-10 cm og blancher dem kort i 1-2 minutter.
Dup porrerne tørre, pensl med olivenolie og krydr med salt og peber.
Grill porrerne til de tager farve.
Hak gedeosten groft.
Anret porrerne på et fad og fordel æblesalsa og gedeost over. Drys til sidst med ristede speltkerner og friskhakket timian.