Ølandsfalafler

Denne opskrift er nøglehuls- og fuldkornsmærket

Oelandshvede_opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ølandsfalafler (4 pers.)

300 g ølandshvedekerner udblødt i koldt vand natten over (bliver til ca. 500 g udblødte).
2 æg
50 g parmesan i små tern
2 håndfulde basilikum, finhakket
2 løg, finthakket
3 fed knust hvidløg
100 g hvidkål
100 g fuldkornshvedemel
3g salt
40 g olie til stegning

Kør alle ingredienser i en foodprocesser i 4-5 minutter, indtil det er blevet en lind dej.
Varm en pande op til middel varme og tilsæt lidt olie af gangen.
Form falaflerne som frikadeller og steg dem 3-5 minutter på hver side.
Server med en salat eller med ølands-tabbouleh