Spelt Risotto med cherrytomater, svampe & rygeost

Denne opskrift er nøglehuls- og fuldkornsmærket

speltrisotto med laks

 

Spelt Risotto (2 pers.)
Med cherrytomater, svampe, rygeost og laks

150 g speltkerner – lige fra pakken
50 g løg (ca 1 mellemstort løg), fintsnittet
3,5 g hvidløg (ca 2 fed), fintsnittet
40 g champingon
375 ml vand
50 g cherrytomater
10 g persille
13 g olivenolie (ca 2 spsk)
75 g hvidkål, fintsnittet
75 g gulerod (ca 1 stor gulerod), revet
70 g rygeost
17 g parmesan, friskrevet
100 g varmrøget laks
2 g salt (ca. 1/2 tsk)

Lun laksen i en forvarmet ovn i ca. 8-10 min. Sautér fintsnittet løg og hvidløg ved middel varme
i ca. 6 min. De skal være blanke og transparente, men ikke brune. Tilsæt speltkernerne og lad dem
stege med under konstant omrøring i 3 min. Tilsæt revet gulerod og fintsnittet hvidkål sammen med
champignon og vand. Bring gryden i kog, skru ned for varmen og lad retten simre. Rør konstant imens
speltkernerne langsomt optager mere og mere væde. Tilsæt mere væde hvis det er nødvendigt. Efter ca.
15 min. er spelten ved at være mør, men stadig med bid. Tilsæt rygeost og cherrytomater og rør
forsigtigt, men grundigt sammen. Tilsæt parmesan og persille og smag til med en smule salt.

Server med lidt lunet laks på toppen.

Se detaljeret video her