Pinse på en oldnordisk mellemøstlig måde

I år falder pinsen den 8. juni, så det er nu, familie og venner skal inviteres til pinsefrokost med masser af smag, tradition og fornyelse. Med lanceringen af dampbehandlede ølandshvedekerner har Madame Butterfly nemlig nytænkt et par af de retter, som netop stammer fra pinsens udgangspunkt – Israel.

Pinsen er en kristen højtid, der 50 dage efter påske morgen hvert år afholdes til minde om Helligåndens komme – også kaldet ’Pinseunderet’. Altså den historie med, at apostlene 10 dage efter Kristi himmelfart var samlet for at fejre den jødiske højtid Shavuot. Pludselig kom en lyd som et kraftigt vindstød, og apostlene begyndte ud af det blå at tale på vidt forskellige sprog. Det kristne budskab kunne nu gøres forståeligt for de mange forskellige nationaliteter, der boede i Jerusalem – Helligånden havde været forbi!

Og hvad vil et økologisk brand så med den fortælling? For det første skal der jo mad på pinsebordet, og for det andet er det trendy at mikse øst og vest. Oldnordisk og mellemøstligt møder netop hinanden på den emballage, som indeholder 500 gram dampbehandlede ølandshvedekerner fra Madame Butterfly – her får du både opskriften på falafler og tabbouleh i en nordisk fortolkning.

Tabbouleh er en israelsk specialitet – en sommersalat, som traditionelt består af bulgur, tomater, agurker, persille, mynte, løg og hvidløg vendt med olivenolie, limejuice og salt. Madame Butterfly har selvfølgelig twistet sit eget præg ind i retten: Ølandshvedekerner kan nemlig i dén grad tage det mellemøstlige vartegn til et højere luftlag. Ølandshvede er én af Nordens få oprindelige hvedetyper, og proteinindholdet er højere sammenlignet med moderne hvedetyper. Kernerne giver dig 100 % fuldkorn, som endda kun skal simre et kvarters tid. Den uovertrufne smag har dybde og fine nuancer, som nok skal gøre dit pinsebord til en tilbagevendende begivenhed.

Traditionen foreskriver i øvrigt, at man pinsemorgen skal gå ud af sit hus og feje ind mod døren. Man vil så samle lykke til huset resten af året. Det er nok en god idé at tage fejebrættet med, hvis ikke gæsterne skal slæbe skidtet med ind til bordet …

Ølandshvedekerner fra Madame Butterfly er i fast sortiment i Rema1000, Kvickly, fakta og SuperBrugsen.

Opskrift på ølands-falafler og ølands-tabbouleh kan ses på æsken.

For mere information:

Food Solutions ApS
Kristian Lauridsen
Egå Havvej 21 – 8250 Egå

Telefon: 7022 6229 / Mail: kl@foodsolutions.dk