Speltbøffer med melonsalat

Denne opskrift er nøglehuls- og fuldkornsmærket

speltbøf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Speltbøffer med melonsalat (4 pers.)

Speltbøffer:
300 g speltkerner
3 kartofler
4 gulerødder
100 g knoldselleri
1 fed hvidløg
10 g frisk chili
2 skallotte løg
3 champingon
1 dl havregryn
1 tsk salt
10 g frisk timian
3 æg
½ tsk peper
3 spsk rapsolie til stegning

Melonsalat:
300 g vandmelon
300 g honningmelon, cantaloupemelon eller en anden melon
100 g radisser
50 g mynte

Sæt speltkernerne til at koge efter anvining på pakken. Skræld og riv kartofler, gulerødder og knodselleri på et rivejern. Snit hvidløg, chili, skallotteløg, champingion og timian fint. Bland alle ingredienserne sammen og rør grundigt. Lad ”farsen” hvile i ca. 1 time. Varm panden op til middelvarme og steg tynde bøffer i raspolie til de har en gyldenoverflade. Server med melonsalat og mynte. Skær melon ud i mundrette stykker. Skær radisser ud i skiver og pluk blade af mynte. Bland melon, radisser og mynte sammen.