Ingredienser
Kogte speltkerner
2 dl | Madame Butterfly Økologiske Speltkerner |
4 dl | Vand |
Dej
12.5 g | Gær |
7.5 dl | Koldt vand |
1.5 tsk | Salt |
0.5 dl | Solsikkekerner |
0.5 dl | Hørfrø |
0.5 dl | Sesamfrø |
Kogte speltkerner | |
2 spsk | Madame Butterfly Sæddodder |
200 g | Fuldkornshvedemel |
400 g | Hvedemel |
Fremgangsmåde
Antal:
ca. 15 stk.
1. Kog speltkernerne i de 4 dl vand i 16-20 minutter, og lad dem derefter køle af.
2. Opløs gæren i vandet.
2. Tilsæt salt, solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø, kogte speltkerner og sæddodder. Bland det hele godt.
3. Tilsæt fuldkornshvedemel og derefter hvedemelet lidt efter lidt – dejen skal stadig være klistret, når alt melet er tilsat.
4. Sæt dejen på køl til dagen efter.
5. Tænd ovnen på 225 C alm. ovn.
6. Gør en bageplade med bagepapir klar og brug en våd spiseske til at føre dejen over på bagepladen i passende størrelser.
7. Bag bollerne i ca. 12-15 minutter.
Tip:
Bollerne kan også bruges som sandwichboller – lav dem da gerne lidt større, så der er plads til alt det lækre fyld.