Kerneboller med spelt og sæddodder

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 12+ timer

Tilberedning: 30 min

Disse kerneboller med spelt og sæddodder er perfekte til morgenmordet i weekenden og til madpakken – de mætter nemlig rigtig godt!

Ingredienser

Kogte speltkerner

2 dlMadame Butterfly Økologiske Speltkerner
4 dlVand

Dej

12.5 gGær
7.5 dlKoldt vand
1.5 tskSalt
0.5 dlSolsikkekerner
0.5 dlHørfrø
0.5 dlSesamfrø
Kogte speltkerner
2 spskMadame Butterfly Sæddodder
200 gFuldkornshvedemel
400 gHvedemel

Fremgangsmåde

Antal:

ca. 15 stk.

1. Kog speltkernerne i de 4 dl vand i 16-20 minutter, og lad dem derefter køle af.
2. Opløs gæren i vandet.
2. Tilsæt salt, solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø, kogte speltkerner og sæddodder. Bland det hele godt.
3. Tilsæt fuldkornshvedemel og derefter hvedemelet lidt efter lidt – dejen skal stadig være klistret, når alt melet er tilsat.
4. Sæt dejen på køl til dagen efter.
5. Tænd ovnen på 225 C alm. ovn.
6. Gør en bageplade med bagepapir klar og brug en våd spiseske til at føre dejen over på bagepladen i passende størrelser.
7. Bag bollerne i ca. 12-15 minutter.

Tip:

Bollerne kan også bruges som sandwichboller – lav dem da gerne lidt større, så der er plads til alt det lækre fyld.