Rhubarb Fizz / Rababer Fizz

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 5 Minutter

Tilberedning: 40-60 Minutter

Rababer sirup: Trin 1: Rabarberne koges sammen med vandet i 10 minutter. Trin 2: Blandingen sigtes fra i en ny gryde, hvor sigtevandet gemmes. Trin 3: Sigtevandet koges op med sukker, og skal simre i ca. 30-40 minutter til siruppen begynder at tykne en smule (Siruppen tykner yderligere på køl). Trin 4: Lad siruppen køle… Read more »

Ingredienser

Rabarbersirup

500 gRabarber, skyllet og snittet i 1 cm stykker
500 gVand
400 gØkologisk Rørsukker fra Madame Butterfly

Rhubarb Fizz

16 clGin
16 clRabarbersirup
4 clAquafaba
8 clCitronsaft
4 dlDanskvand

Fremgangsmåde

Rababer sirup:

Trin 1: Rabarberne koges sammen med vandet i 10 minutter.
Trin 2: Blandingen sigtes fra i en ny gryde, hvor sigtevandet gemmes.
Trin 3: Sigtevandet koges op med sukker, og skal simre i ca. 30-40 minutter til siruppen begynder at tykne en smule (Siruppen tykner yderligere på køl).
Trin 4: Lad siruppen køle en smule af inden den hældes på glas.
Trin 5: Siruppen hældes på glas, og efter afkøling kan siruppen anvendes til Rhubarb Fizz.

Rhubarb Fizz / Rababer Fizz :

Trin 1: shake gin, rabarbersirup, aquafaba og citronsaft. Shake i ca. 30 sekunder.
Trin 2: Tilsæt is til shakeren og shake i ca. 15 sekunder.
Trin 3: Fyld dit glas med is og sigt cocktailen ned i glassen. Top med danskvand og evt. pynt.

Tip:

Server eventuelt med en genanvendeligt sugerør.

Andre anvendelsesmuligheder for siruppen:

– Tilbehør til pandekager, vafler eller boller
– Smagsgiver i vinaigrette
– Oven på yoghurt eller skyr
– I lagkage
– Som fyld i midten af muffins eller flødeboller
– Til lemonade

Husk:

Rabarberblade er giftige, brug derfor ALDRIG disse i din madlavning eller til drinks.