Rhubarb Fizz / Rababer Fizz
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 5 Minutter
Tilberedning: 40-60 Minutter
Rababer sirup: Trin 1: Rabarberne koges sammen med vandet i 10 minutter. Trin 2: Blandingen sigtes fra i en ny gryde, hvor sigtevandet gemmes. Trin 3: Sigtevandet koges op med sukker, og skal simre i ca. 30-40 minutter til siruppen begynder at tykne en smule (Siruppen tykner yderligere på køl). Trin 4: Lad siruppen køle… Read more »
Ingredienser
Rabarbersirup
500 g | Rabarber, skyllet og snittet i 1 cm stykker |
500 g | Vand |
400 g | Økologisk Rørsukker fra Madame Butterfly |
Rhubarb Fizz
16 cl | Gin |
16 cl | Rabarbersirup |
4 cl | Aquafaba |
8 cl | Citronsaft |
4 dl | Danskvand |
Fremgangsmåde
Rababer sirup:
Trin 1: Rabarberne koges sammen med vandet i 10 minutter.
Trin 2: Blandingen sigtes fra i en ny gryde, hvor sigtevandet gemmes.
Trin 3: Sigtevandet koges op med sukker, og skal simre i ca. 30-40 minutter til siruppen begynder at tykne en smule (Siruppen tykner yderligere på køl).
Trin 4: Lad siruppen køle en smule af inden den hældes på glas.
Trin 5: Siruppen hældes på glas, og efter afkøling kan siruppen anvendes til Rhubarb Fizz.
Rhubarb Fizz / Rababer Fizz :
Trin 1: shake gin, rabarbersirup, aquafaba og citronsaft. Shake i ca. 30 sekunder.
Trin 2: Tilsæt is til shakeren og shake i ca. 15 sekunder.
Trin 3: Fyld dit glas med is og sigt cocktailen ned i glassen. Top med danskvand og evt. pynt.
Tip:
Server eventuelt med en genanvendeligt sugerør.
Andre anvendelsesmuligheder for siruppen:
– Tilbehør til pandekager, vafler eller boller
– Smagsgiver i vinaigrette
– Oven på yoghurt eller skyr
– I lagkage
– Som fyld i midten af muffins eller flødeboller
– Til lemonade
Husk:
Rabarberblade er giftige, brug derfor ALDRIG disse i din madlavning eller til drinks.