Fars dag kagen

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 1 time + 4-5 timer på køl

Tilberedning: 15 minutter

Forkæl far med en lækker smovset kage med en luftig creme med nøddecreme toppet med friske bær og mandler.

Ingredienser

Bunden

50 gMadame Butterfly Fuldkornskiks
50 gMandler
60 gMandelmel
100 gMadame Butterfly Rørsukker
1 tskVaniljesukker
0.5 tskBagepulver
1 knspSalt
2 stkÆggehvider

Cremen

3 BladeHusblas
200 gChokolade (mørk eller mælk)
125 gMadame Butterfly Nøddecreme/Kakaocreme
4 dlPiskefløde
1 knspSalt

Pynt

20 gRistede mandelflager
1 psMaltesers
100 gFriske blåbær eller hindbær

Fremgangsmåde

Bunden:

  1. Indstil ovnen på 180°
  2. Læg bagepapir i bunden af en springform Ø 20 cm, og smør kanten med lidt smør
  3. Knus kiksene til krummer
  4. Hak mandlerne groft
  5. Rør krummer, mandler, mandelmel, sukker, vaniljesukker, bagepulver, salt og æggehvider sammen i en skål med en ske (æggehviderne skal ikke piskes luftige)
  6. Fordel dej i springform, og bag kagen i ovnen i 15 minutter

 

Cremen:

  1. Sæt husblas i blød i et glas med koldt vand i 10 minutter
  2. Hak chokoladen fint
  3. Kom chokolade og nøddecreme i en stor skål
  4. Kog fløde op – det skal kun lige nå kogepunktet
  5. Hæld den varme fløde over chokoladen og lad det smelte sammen
  6. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme flødebladning så det smelter
  7. Kom film over skålen helt ned til chokolademassen
  8. Sæt den på køl i 4-5 timer til den er 5 grader
  9. Pisk forsigtigt cremen stiv med en elpisker (pas på den ikke skiller)
  10. Kom cremen i en sprøjtepose og sprøjt ud på kagen

Pynt med ristede mandelflager, Maltesers og bær.