Ingredienser
Bunden
50 g | Madame Butterfly Fuldkornskiks |
50 g | Mandler |
60 g | Mandelmel |
100 g | Madame Butterfly Rørsukker |
1 tsk | Vaniljesukker |
0.5 tsk | Bagepulver |
1 knsp | Salt |
2 stk | Æggehvider |
Cremen
3 Blade | Husblas |
200 g | Chokolade (mørk eller mælk) |
125 g | Madame Butterfly Nøddecreme/Kakaocreme |
4 dl | Piskefløde |
1 knsp | Salt |
Pynt
20 g | Ristede mandelflager |
1 ps | Maltesers |
100 g | Friske blåbær eller hindbær |
Fremgangsmåde
Bunden:
- Indstil ovnen på 180°
- Læg bagepapir i bunden af en springform Ø 20 cm, og smør kanten med lidt smør
- Knus kiksene til krummer
- Hak mandlerne groft
- Rør krummer, mandler, mandelmel, sukker, vaniljesukker, bagepulver, salt og æggehvider sammen i en skål med en ske (æggehviderne skal ikke piskes luftige)
- Fordel dej i springform, og bag kagen i ovnen i 15 minutter
Cremen:
- Sæt husblas i blød i et glas med koldt vand i 10 minutter
- Hak chokoladen fint
- Kom chokolade og nøddecreme i en stor skål
- Kog fløde op – det skal kun lige nå kogepunktet
- Hæld den varme fløde over chokoladen og lad det smelte sammen
- Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme flødebladning så det smelter
- Kom film over skålen helt ned til chokolademassen
- Sæt den på køl i 4-5 timer til den er 5 grader
- Pisk forsigtigt cremen stiv med en elpisker (pas på den ikke skiller)
- Kom cremen i en sprøjtepose og sprøjt ud på kagen
Pynt med ristede mandelflager, Maltesers og bær.
Flere spændende opskrifter
Fars dag kagen
Forkæl far med en lækker smovset kage med en luftig creme med nøddecreme toppet med friske bær og mandler.
Jordbærmarmelade
Nem jordbær marmelade jævnet med chiafrø. Perfekt til morgenbordet, på pandekager eller i din is.
Hummus
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne cremede hummus til at dyppe knækbrød eller rå grønsager i.
Hummus og svampekebab i pitabrød
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne vidunderlige ret med hummus, pita og svampekebab. Du kan også bare vælge at lave hummus til at dyppe knækbrød og rå grønsager i.