Snurrer med kakaocreme
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 65 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Det er så lækkert med snurrer med fuldkorn og kakaocreme – en dejlig og lidt grovere variant af de klassiske kanelsnegle! Kombinationen af Madame Butterfly Kakaocreme og fuldkornsmel giver både smag og fylde, og er skønt med et dansk bud på en svensk “fika”-klassiker. Perfekte til eftermiddagshygge med en god kop kaffe eller te.
Ingredienser
Snurrer med kakaocreme
1.5 dl | Mælk |
1 dl | Vand |
25 g | Gær |
2 stk | Æg |
250 g | Fuldkornshvedemel/Grahamsmel |
325 g | Hvedemel |
1 spsk | Madame Butterfly Rørsukker |
1 tsk | Kardemomme |
1 tsk | Salt |
50 g | Smør, blødt |
Fyld
1 glas | Madame Butterfly Kakaocreme |
Pynt
1 stk | Æg |
1 spsk | Madame Butterfly Rørsukker |
Fremgangsmåde
- Lun mælk og vand til det er lillefingervarmt
- Rør gæren i væsken
- Tilsæt sammenpisket æg, groft mel og halvdelen af hvedemelet
- Ælt dejen, til der ikke er flere klumper, og salt, sukker, kardemomme
- Ælt resten af hvedemelet i lidt efter lidt, til dejen er sammenhængende og slipper skålens kanter
- Tilsæt så blødt smør og ælt
- Dæk skålen, og lad dejen hæve et lunt sted ca. 15 minutter
- Stil dejen på køl i 15 minutter
- Rul dejen ud i et rektangel
- Smør 1/3 af dejen (den midterste del) med Madame Butterfly Kakaocreme
- Fold de to andre sider ind over midten, en ad gangen
- Brug et pizzahjul til at skære dejen i 16 strimler på det korte led
- Twist strimlerne og sno dem rundt om sig selv, enden kommes ind under
- Lad dem efterhæve i 20 minutter, imens ovnen varmer op til 180° varmluft
- Pensl snurrerne med sammenpisket æg
- Drys med Madame Butterfly Rørsukker
- Bag dem i 15-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte
Opskriften giver ca. 16 snurrer
Flere spændende opskrifter
Jordbærmarmelade
Nem jordbær marmelade jævnet med chiafrø. Perfekt til morgenbordet, på pandekager eller i din is.
Hummus
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne cremede hummus til at dyppe knækbrød eller rå grønsager i.
Hummus og svampekebab i pitabrød
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne vidunderlige ret med hummus, pita og svampekebab. Du kan også bare vælge at lave hummus til at dyppe knækbrød og rå grønsager i.
Hveder med müsli
Vores hveder er ikke helt som de plejer – de har nemlig fået et lækkert twist med Madame Butterflys Müsli, fyldt med kokos, dadler og kakaonibs. Den klassiske kardemommesmag er stadig med, men nu får du også et strejf af tropisk sødme og lidt ekstra crunch.