Snurrer med kakaocreme

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 65 minutter

Tilberedning: 20 minutter

Det er så lækkert med snurrer med fuldkorn og kakaocreme – en dejlig og lidt grovere variant af de klassiske kanelsnegle! Kombinationen af Madame Butterfly Kakaocreme og fuldkornsmel giver både smag og fylde, og er skønt med et dansk bud på en svensk “fika”-klassiker. Perfekte til eftermiddagshygge med en god kop kaffe eller te.

Ingredienser

Snurrer med kakaocreme

1.5 dlMælk
1 dlVand
25 gGær
2 stkÆg
250 gFuldkornshvedemel/Grahamsmel
325 gHvedemel
1 spskMadame Butterfly Rørsukker
1 tskKardemomme
1 tskSalt
50 gSmør, blødt

Fyld

1 glasMadame Butterfly Kakaocreme

Pynt

1 stkÆg
1 spskMadame Butterfly Rørsukker

Fremgangsmåde

  1. Lun mælk og vand til det er lillefingervarmt
  2. Rør gæren i væsken
  3. Tilsæt sammenpisket æg, groft mel og halvdelen af hvedemelet
  4. Ælt dejen, til der ikke er flere klumper, og salt, sukker, kardemomme
  5. Ælt resten af hvedemelet i lidt efter lidt, til dejen er sammenhængende og slipper skålens kanter
  6. Tilsæt så blødt smør og ælt
  7. Dæk skålen, og lad dejen hæve et lunt sted ca. 15 minutter
  8. Stil dejen på køl i 15 minutter
  9. Rul dejen ud i et rektangel
  10. Smør 1/3 af dejen (den midterste del) med Madame Butterfly Kakaocreme
  11. Fold de to andre sider ind over midten, en ad gangen
  12. Brug et pizzahjul til at skære dejen i 16 strimler på det korte led
  13. Twist strimlerne og sno dem rundt om sig selv, enden kommes ind under
  14. Lad dem efterhæve i 20 minutter, imens ovnen varmer op til 180° varmluft
  15. Pensl snurrerne med sammenpisket æg
  16. Drys med Madame Butterfly Rørsukker
  17. Bag dem i 15-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte

Opskriften giver ca. 16 snurrer

Flere spændende opskrifter