Børnevenlig gløgg
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 4 timer
Tilberedning: 2 timer
Denne gløgg er særdeles velegnet til børn, da den er helt alkoholfri og har en dejlig mild smag. Et godt lille tip herfra: Husk at du kan genbruge glas fra flere af vores produkter. Her har vi serveret vores gløgg i et glas fra Madame Butterfly Nøddecreme.
Ingredienser
5 dl | Solbærsaft (minimum 40 % solbær) |
4 dl | Æblemost |
4 dl | Vand |
2 spsk | Madame Butterfly Økologisk Rørsukker |
2 stk | Økologiske appelsiner |
1 tsk | Økologisk citron |
5 stk | Kanelstænger |
5 stk | Stjerneanis |
1 spsk | Nelliker |
1 spsk | Kardemommekaplser |
Fyld til gløgg
200 g | Mandelsplitter |
2 stk | Æbler |
Fremgangsmåde
1. Bland solbærsaft, æblemost, vand, rørsukker samt saften fra appelsinerne og citronen i en gryde (gem skallerne fra citrusfrugterne).
2. Sæt blandingen i kog, og lad det derefter simre ved lav varme i fem minutter.
3. Tag gryden af varmen og tilsæt appelsinskallerne, citronskallen, kanelstænger, stjerneanis, nelliker og kardemommekapsler.
4. Lad gløggen køle ned til stuetemperatur, og sæt den så på køl til næste dag.
5. Dagen efter sies krydderier og citrusfrugter fra, og gløggen opvarmes igen.
6. Skær æblerne i små stykker, ca. 0,5×0,5 cm.
7. Fordel mandelsplitter og æblestykker i serveringsglassene, og hæld så den varme gløgg over dem.
Tip:
Husk at du kan genbruge glas fra flere af vores produkter. Her har vi serveret vores gløgg i et glas fra Madame Butterfly Nøddecreme.