Hovedretter
Med disse opskrifter på hovedretter bliver det en leg at kreere spændende og smagfuld aftensmad (eller frokost). Opskrifterne er lette at gå til og tager ikke lang tid at lave – så kan du bruge tid på det, der er vigtigt for dig.
Asiatisk inspirerede fuldkornstacos
Vores Økologiske Fuldkornspita har fået nyt liv som asiatisk inspirerede tacos – toppet med sød mangosalsa, sprød spidskål og syrlige rødløg for den perfekte balance mellem sødt, frisk og surt.
Linsetærte med sæsongrønt
En smagfuld og mættende tærte fyldt med efterårets bedste grøntsager – blomkål, squash og løg – kombineret med belugalinser og soltørrede tomater for ekstra dybde. Toppes med frisk revet parmesan og evt. burrata. Denne tærte er super nem at lave, samtidig med at den er virkelig smagfuld. Perfekt som både hverdagsret og til weekenden.
Cremede speltkerner med grønkål og svampe
Når bladene falder, og luften bliver skarp, er der ikke meget, der slår en cremet ret som denne. Speltkerner giver bid, svampe og grønkål tilføjer dybde – og det hele samles i én lunende efterårsfavorit. Denne ret er både mættende, vegetarisk og summer af efterår. Perfekt til de kølige aftner, hvor man har lyst til lidt ekstra varme.
Spinat tærte
Lav din egen lækre tærte. Bunden er fyldt med linser, der bidrager med både protein og fibre. Det er en nem og hurtig måde at bikse en grønnere aftensmad sammen, perfekt til hverdagen. Her er vores bud, men den kan variere alt efter hvad dine grønne favoritter er.
Broccoli tærte
Lav din egen lækre tærte. Bunden er fyldt med linser, der bidrager med både protein og fibre. Det er en nem og hurtig måde at bikse en grønnere aftensmad sammen, perfekt til hverdagen. Her er vores bud, men den kan variere alt efter hvad dine grønne favoritter er.
Hummus
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne cremede hummus til at dyppe knækbrød eller rå grønsager i.
Hummus og svampekebab i pitabrød
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne vidunderlige ret med hummus, pita og svampekebab.
Du kan også bare vælge at lave hummus til at dyppe knækbrød og rå grønsager i.
Tomat pesto
Prøv denne lækre pesto lavet på soltørrede tomater – den er super nem at lave. Den er perfekt i din sandwich, panini eller på dit knækbrød. Pestoen kan også bruges som dip til kiks og grøntsager.
Pita-panini med stegt/grillet aubergine
Vi har leget i Madame Butterfly-køkkenet og fundet på denne nye opskrift til et let aftensmåltid. Forkæl dine nærmeste ved servere denne lækre pita-panini, med hjemmelavet pesto, skønne stegte auberginer og lækker smeltet ost.
Grønkålssalat med speltkerner
Servér denne forfriskende grønkålssalat med speltkerner til dine grillaftener. Ikke nok med at den smager fantastisk, så er den også lavet af frugt og grønt, som passer til sæsonen.
Pulled Pork Pita
Forkæl dine smagsløg med vores twist på den klassiske pulled pork burger i form af en lækker pita! Her får du den saftige pulled pork serveret med vores hjemmelavede coleslaw pakket ind i en blød pita. En uimodståelig kombination, der vil forkæle dine smagsløg. Perfekt til en varm sommerdag!
Pita pizza med laks, spinat og hytteost
Pita pizza er et lækkert og hurtigt alternativ til den traditionelle pizza, der bringer sammen det bedste fra begge verdener. Denne smagfulde skabelse kombinerer pitabrødets lette tekstur med saftige toppings og sprøde kanter, hvilket gør den til en ideel løsning, når du ønsker en hurtig og velsmagende bid.
Pita pizza
Pita pizza er en lækker og hurtig alternativ til den traditionelle pizza, der bringer sammen det bedste fra begge verdener. Denne smagfulde skabelse kombinerer pitabrødets lette tekstur med saftige toppings og sprøde kanter, hvilket gør den til en ideel løsning, når du ønsker en hurtig og velsmagende bid.
Plantebaseret risengrød med kiksetopping
Risengrød er en klassisk dansk juleret som hører julen til. Den er velsmagende og kræver få ingredienser. Du kender sikkert allerede til den traditionelle udgave af risengrød, hvor den toppes med kanelsukker og en smørklat, men vi kan varmt anbefale at tilføj noget knas som i opskriften her.
Smashed pitabrød med kidneybønner
Forkæl dig selv med disse græsk-inspirerede smashed pitabrød med bælgfrugter! Top dem med lækker og nem tzatziki og en masse grønt. Du vælger selv, om pitabrødene skal være med fuldkorn eller ej 🙂
Gregor´s Vegatatar
Vil du prøve noget nyt og sommer friskt, som kan imponere dine gæster?
Prøv at tilbyd dem denne lækre vegatatar, som selvfølgelig kan tilpasses til netop din smag med andre krydderier end dem vi forslår her i opskriften.
Det er helt op til dig at eksperimentere så du finder frem til lige netop din, og dine gæsters favorit blanding.
Perfekt som starter til dit næste sommer arrangement i godt selskab med et glas bobler eller som tilbehør til din hovedret. Velbekomme!
