Hummus

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 10 minutter

International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne cremede hummus til at dyppe knækbrød eller rå grønsager i.

Ingredienser

Hummus

1 dåseKikærter (240 g drænet)
1 fedHvidløg
3 spskTahin
2 spskCitronsaft
0.5 tskSalt
0.5 tskSpidskommen
3 spskOlivenolie
1 dlVand

Fremgangsmåde

Hummus:

  1. Dræn kikærterne for vand og hæld dem i en blender

  2. Pil hvidløg og tilføj dem

  3. Blend det let sammen

  4. Tilsæt dernæst tahin, krydderier og olie

  5. Blend det sammen og tilføj vand til lind konsistens

 

 

 

TIP: Du kan variere din hummus med enten, 1-2 skrællede rødbeder, 1-2 håndfulde skyllet spinat eller 2-3 skrællede gulerødder. Hummus kan holde sig i køleskabet i 3-4 dage.