Linsetærte med sæsongrønt

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 60 minutter

En smagfuld og mættende tærte fyldt med efterårets bedste grøntsager – blomkål, squash og løg – kombineret med belugalinser og soltørrede tomater for ekstra dybde. Toppes med frisk revet parmesan og evt. burrata. Denne tærte er super nem at lave, samtidig med at den er virkelig smagfuld. Perfekt som både hverdagsret og til weekenden.

Ingredienser

Tærtebund

1 psMadame Butterfly Rustik Bagemix eller Bagemix med Tomat
180 gHvedemel
1.5 dlVand
0.5 dlRapsolie
1 tskSalt

Fyld

1 dlBelugalinser, tørrede
350 gBlomkål
1 stkLøg
1 stkSquash
80 gSoltørrede tomater
4 stkÆg
250 gCreme Fraiche, 18 %
30 gParmesan
1 tskMuskat, stødt
1 tskOregano
2 tskSalt

Topping

1 stkBurrata
Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Tærtebund:
  2. Tænd ovnen på 200°C varmluft
  3. I en skål blandes posens indhold med hvedemel, vand, rapsolie og salt
  4. Rør til en sammenhængende masse
  5. Den udrullede bund lægges i en tærteform og trykkes op i kanten
  6. Forebag tærtebunden i 5-10 min.

 

  1. Fyld:
  2. Kog belugalinser i rigeligt vand i ca. 15 minutter. 
  3. Hak blomkål, løg og soltørrede tomater fint.
  4. Bland dem sammen med de færdigkogte linser.
  5. Skær squash i tynde skiver.
  6. Pisk æg, cremefraiche, salt, muskat og oregano sammen.
  7. Fyld den forebagte tærtebund med din blomkål, løg, soltørrede tomater og belugalinse blanding.
  8. Hæld æggemassen henover.
  9. Top tærten med skiver af squash og revet parmesan.
  10. Bag tærten i ca. 45-50 minutter.
  11. Server evt. med burrata og friskkværnet peber på toppen.

Flere spændende opskrifter