Linsetærte med sæsongrønt
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 15 minutter
Tilberedning: 60 minutter
En smagfuld og mættende tærte fyldt med efterårets bedste grøntsager – blomkål, squash og løg – kombineret med belugalinser og soltørrede tomater for ekstra dybde. Toppes med frisk revet parmesan og evt. burrata. Denne tærte er super nem at lave, samtidig med at den er virkelig smagfuld. Perfekt som både hverdagsret og til weekenden.
Ingredienser
Tærtebund
| 1 ps | Madame Butterfly Rustik Bagemix eller Bagemix med Tomat |
| 180 g | Hvedemel |
| 1.5 dl | Vand |
| 0.5 dl | Rapsolie |
| 1 tsk | Salt |
Fyld
| 1 dl | Belugalinser, tørrede |
| 350 g | Blomkål |
| 1 stk | Løg |
| 1 stk | Squash |
| 80 g | Soltørrede tomater |
| 4 stk | Æg |
| 250 g | Creme Fraiche, 18 % |
| 30 g | Parmesan |
| 1 tsk | Muskat, stødt |
| 1 tsk | Oregano |
| 2 tsk | Salt |
Topping
| 1 stk | Burrata |
| Friskkværnet peber |
Fremgangsmåde
- Tærtebund:
- Tænd ovnen på 200°C varmluft
- I en skål blandes posens indhold med hvedemel, vand, rapsolie og salt
- Rør til en sammenhængende masse
- Den udrullede bund lægges i en tærteform og trykkes op i kanten
- Forebag tærtebunden i 5-10 min.
- Fyld:
- Kog belugalinser i rigeligt vand i ca. 15 minutter.
- Hak blomkål, løg og soltørrede tomater fint.
- Bland dem sammen med de færdigkogte linser.
- Skær squash i tynde skiver.
- Pisk æg, cremefraiche, salt, muskat og oregano sammen.
- Fyld den forebagte tærtebund med din blomkål, løg, soltørrede tomater og belugalinse blanding.
- Hæld æggemassen henover.
- Top tærten med skiver af squash og revet parmesan.
- Bag tærten i ca. 45-50 minutter.
- Server evt. med burrata og friskkværnet peber på toppen.
Flere spændende opskrifter
Asiatisk inspirerede fuldkornstacos
Vores Økologiske Fuldkornspita har fået nyt liv som asiatisk inspirerede tacos - toppet med sød mangosalsa, sprød spidskål og syrlige rødløg for den perfekte balance mellem sødt, frisk og surt.
Halloween Monstre
Disse daddelkugler med linser er skræmmende gode. Form dem som små monstre og rul dem i kakao, frysetørret hindbær eller nødder – små, (u)hyggelige monstre, der er lige så sjove at lave som at spise!
Linsetærte med sæsongrønt
En smagfuld og mættende tærte fyldt med efterårets bedste grøntsager – blomkål, squash og løg – kombineret med belugalinser og soltørrede tomater for ekstra dybde. Toppes med frisk revet parmesan og evt. burrata. Denne tærte er super nem at lave, samtidig med at den er virkelig smagfuld. Perfekt som både hverdagsret og til weekenden.
Nutty choco overnight oats
Med denne opskrift kan du forvandle vores økologiske Instant Nutty Choco Bowl til en cremet overnight oat med chokolade og peanutbutter. Vi siger dig, det er nærmest som at spise dessert til morgenmad. Grøden smager ikke kun syndig godt, den giver dig også en mættende portion fyldt med protein og kostfibre. Perfekt til travle morgener, hvor det skal gå lidt hurtigt eller som lækker tilbehør til morgenmadsbordet i weekenden.
Blåbærmuffins med havregryn
Forkæl dig selv med saftige blåbærmuffins lavet på økologisk Instant Oatmeal med blåbær og æble - en skøn måde at snige lidt ekstra fibre og fuldkorn ind i hverdagen. Perfekt som nærende snack i madpakken, morgenmad to go eller lidt hyggelig forkælelse til morgenkaffen i weekenden. Nem opskrift, klar på 30 minutter.
Havregrødspandekager med æble og kanel
Start dagen med lune havregrødspandekager, lavet på vores økologiske Instant Oatmeal med smag af æble og kanel. Perfekt til weekendhygge eller når du vil forkæle sig selv med en mere nærende version af klassiske pandekager. Nyd dem lune som de er eller top med friske æbler, sirup og mandelflager.
