Hummus og svampekebab i pitabrød

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 10 minutter

International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne vidunderlige ret med hummus, pita og svampekebab.
Du kan også bare vælge at lave hummus til at dyppe knækbrød og rå grønsager i.

Ingredienser

Pita

2 pakkerMadame Butterfly Jumbo Pita

Lynsyltet rødkål

0.25 stkRødkålshoved
0.5 tskSalt
0.5 dlMadame Butterfly Rørsukker
0.5 dlHvidvinseddike
0.5 dlVand
0.25 stkRød Chilifrugt

Hummus

1 dåseKikærter (240 g drænet)
1 fedHvidløg
3 spskTahin
2 spskCitronsaft
0.5 tskSalt
0.5 tskSpidskommen
3 spskOlivenolie
dlVand

Svampekebab

500 gSvampemix (fersk)
2 spskGroft Salt
2 spskMajsstivelse
1 tskSpidskommen
1 tskKoriander
1 tskRøget Paprika
1 tskGurkemeje
0.5 tskNelllike
1 tskCayenne
3 spskRapsolie

Fremgangsmåde

Lynsyltet rødkål:

  1. Snit rødkålen fint og kram den med saltet i en skål

  2. Snit chili fint

  3. Rør lagen sammen og vend den i kålen med chili

Hummus:

  1. Dræn kikærterne for vand og hæld dem i en blender

  2. Pil hvidløg og tilføj dem

  3. Blend det let sammen

  4. Tilsæt dernæst tahin, krydderier og olie

  5. Blend det sammen og tilføj vand til lind konsistens

TIP: Du kan variere din hummus med enten, 1-2 skrællede rødbeder, 1-2 håndfulde skyllet spinat eller 2-3 skrællede gulerødder

Svampekebab:

  1. Rens svampene godt, og rive dem fra hinanden, i grove stykker

  2. Læg svampene i en skål, og drys med et generøst lag groft salt. Stil til side i 20-30 min., så saltet trækker væsken ud af svampene

  3. Mens svampene trækker, kan du nå at lave hummus

  4. Klem derefter så meget væske ud af svampene som muligt. Dette giver en mere kødfuld konsistens

  5. Læg svampene i en skål, og drys med maizena, krydderier. Vend det godt sammen

  6. Vend derefter olien i

  7. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft

  8. Pensl en brødform STR med olie og læg svampene i bunden af formen. Pres så svampene hårdt sammen i bunden, med håndrodden. Derved vil de komme til at klistre sammen under bagning, så de minder om kebab

  9. Pensl toppen med lidt olie

  10. Bag i 40 minutter, indtil svampene er gyldne og sprøde

Servér svampekebab i pitabrød, med hummus og lynsyltet rødkål