Hummus og svampekebab i pitabrød
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 20 minutter
Tilberedning: 10 minutter
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne vidunderlige ret med hummus, pita og svampekebab.
Du kan også bare vælge at lave hummus til at dyppe knækbrød og rå grønsager i.
Ingredienser
Pita
2 pakker | Madame Butterfly Jumbo Pita |
Lynsyltet rødkål
0.25 stk | Rødkålshoved |
0.5 tsk | Salt |
0.5 dl | Madame Butterfly Rørsukker |
0.5 dl | Hvidvinseddike |
0.5 dl | Vand |
0.25 stk | Rød Chilifrugt |
Hummus
1 dåse | Kikærter (240 g drænet) |
1 fed | Hvidløg |
3 spsk | Tahin |
2 spsk | Citronsaft |
0.5 tsk | Salt |
0.5 tsk | Spidskommen |
3 spsk | Olivenolie |
dl | Vand |
Svampekebab
500 g | Svampemix (fersk) |
2 spsk | Groft Salt |
2 spsk | Majsstivelse |
1 tsk | Spidskommen |
1 tsk | Koriander |
1 tsk | Røget Paprika |
1 tsk | Gurkemeje |
0.5 tsk | Nelllike |
1 tsk | Cayenne |
3 spsk | Rapsolie |
Fremgangsmåde
Lynsyltet rødkål:
Snit rødkålen fint og kram den med saltet i en skål
Snit chili fint
Rør lagen sammen og vend den i kålen med chili
Hummus:
Dræn kikærterne for vand og hæld dem i en blender
Pil hvidløg og tilføj dem
Blend det let sammen
Tilsæt dernæst tahin, krydderier og olie
Blend det sammen og tilføj vand til lind konsistens
TIP: Du kan variere din hummus med enten, 1-2 skrællede rødbeder, 1-2 håndfulde skyllet spinat eller 2-3 skrællede gulerødder
Svampekebab:
Rens svampene godt, og rive dem fra hinanden, i grove stykker
Læg svampene i en skål, og drys med et generøst lag groft salt. Stil til side i 20-30 min., så saltet trækker væsken ud af svampene
Mens svampene trækker, kan du nå at lave hummus
Klem derefter så meget væske ud af svampene som muligt. Dette giver en mere kødfuld konsistens
Læg svampene i en skål, og drys med maizena, krydderier. Vend det godt sammen
Vend derefter olien i
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft
Pensl en brødform STR med olie og læg svampene i bunden af formen. Pres så svampene hårdt sammen i bunden, med håndrodden. Derved vil de komme til at klistre sammen under bagning, så de minder om kebab
Pensl toppen med lidt olie
Bag i 40 minutter, indtil svampene er gyldne og sprøde
Servér svampekebab i pitabrød, med hummus og lynsyltet rødkål
Flere spændende opskrifter
Fars dag kagen
Forkæl far med en lækker smovset kage med en luftig creme med nøddecreme toppet med friske bær og mandler.
Jordbærmarmelade
Nem jordbær marmelade jævnet med chiafrø. Perfekt til morgenbordet, på pandekager eller i din is.
Hummus
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne cremede hummus til at dyppe knækbrød eller rå grønsager i.
Hummus og svampekebab i pitabrød
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne vidunderlige ret med hummus, pita og svampekebab. Du kan også bare vælge at lave hummus til at dyppe knækbrød og rå grønsager i.