Julesalat – Speltsalat med appelsin, valnødder og sprød grønkål
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 15 minutter
Tilberedning: 35 minutter
Denne speltkerne salat er ikke kun en fryd for smagsløgene, men dens rige farver og teksturer gør den også til et indbydende syn på ethvert julebord.
Ingredienser
Ingredienser
200 g | Madame Butterfly Speltkerner (tilberedt efer pakkens anvisning) |
2 stk | Appelsiner |
50 g | Valnødder |
200 g | Grønkålsblade |
1 spsk | Olivenolie |
Flagesalt |
Vinaigrette
0.5 dl | Olivenolie |
0.25 dl | Æblecidereddike |
0.5 tsk | Sennep |
0.5 tsk | Honning |
Salt |
Fremgangsmåde
Grønkålschips:
- Fjern stilken fra grønkålen og skyl det grundigt
- Riv bladende i mundrette stykker
- Læg dem på en bageplade med bagepapir
- Vend grønkålsbladene med olie og salt
- Bages i ovnen ved 150 grader varmluft i ca. 15 minutter – hold øje med dem!
Julesalat med speltkerner, appelsin, valnødder og sprød grønkål:
- Vend de kogte speltkerner med grønkålschips, skrællede og skårne appelsiner, hakkede valnødder og server med vinaigrette.