Kaffecheesecake med Belgian Cookies
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 30-45 minutter
Tilberedning: 5 timer
Imponér dine gæster med denne fyldige og smagfulde no-bake, cremede kaffecheesecake med bund af Madame Butterfly Belgian Cookies.
Ingredienser
Bund
225 g | Madame Butterfly Belgian Cookies (1 hel pakke) |
112 g | Smør, smeltet |
1 knivspids | Salt |
Kaffecreme
5 blade | Husblas |
4 tsk | Instant kaffe (+60 ml kogende vand) |
400 g | Flødeost naturel |
200 g | Sukker |
500 ml | Piskefløde |
Pynt
5 stk | Madame Butterfly Belgien Cookies, knuste |
Chokolade-/karamelsovs |
Fremgangsmåde
OBS: Én kage (4 personer) passer til en springform på omkring 23 cm i diameter. Kan sagtens deles til 8 personer.
Bund:
1. Blend Belgian Cookies til en fin masse i en blender eller foodprocessor.
2. Bland massen med smeltet smør og salt.
3. Pres massen godt sammen i bunden af springformen (eventuelt beklæd bunden med bagepapir).
4. Stil på køl i minimum 1 time.
Kaffecreme:
1. Udblød husblassen i koldt vand i 25 minutter. De skal være dækket helt til.
2. Bland instant kaffe med kogende vand og lad det køle af.
3. Pisk flødeost, sukker og kold kaffe i ca. 4 minutter.
4. Pisk fløden stift.
5. Opløs det udblødte husblas i en gryde ved lav til middel varme (det må ikke koge).
6. Vend det opløste husblas og piskede fløde i kaffe/flødeostblandingen cirka samtidigt.
7. Beklæd springformen med kageplast og fordel kaffecremen på den afkølede bund.
8. Stil den på køl mindst 4 timer – gerne natten over.
Pynt:
Pynt kagen med Madame Butterfly Belgian Cookies, Madame Butterfly Kakaopulver, chokoladesovs og/eller karamelsovs. Kun fantasien sætter grænser 🙂
Kagen nydes kold og kan holde sig op 4-5 dage på køl i en lufttæt beholder.