Kaffecheesecake med Belgian Cookies

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 30-45 minutter

Tilberedning: 5 timer

Imponér dine gæster med denne fyldige og smagfulde no-bake, cremede kaffecheesecake med bund af Madame Butterfly Belgian Cookies.

Ingredienser

Bund

225 gMadame Butterfly Belgian Cookies (1 hel pakke)
112 gSmør, smeltet
1 knivspidsSalt

Kaffecreme

5 bladeHusblas
4 tskInstant kaffe (+60 ml kogende vand)
400 gFlødeost naturel
200 gSukker
500 mlPiskefløde

Pynt

5 stkMadame Butterfly Belgien Cookies, knuste
Chokolade-/karamelsovs

Fremgangsmåde

OBS: Én kage (4 personer) passer til en springform på omkring 23 cm i diameter. Kan sagtens deles til 8 personer.

Bund:

1. Blend Belgian Cookies til en fin masse i en blender eller foodprocessor.
2. Bland massen med smeltet smør og salt.
3. Pres massen godt sammen i bunden af springformen (eventuelt beklæd bunden med bagepapir).
4. Stil på køl i minimum 1 time.

 

Kaffecreme:

1. Udblød husblassen i koldt vand i 25 minutter. De skal være dækket helt til.
2. Bland instant kaffe med kogende vand og lad det køle af.
3. Pisk flødeost, sukker og kold kaffe i ca. 4 minutter.
4. Pisk fløden stift.
5. Opløs det udblødte husblas i en gryde ved lav til middel varme (det må ikke koge).
6. Vend det opløste husblas og piskede fløde i kaffe/flødeostblandingen cirka samtidigt.
7. Beklæd springformen med kageplast og fordel kaffecremen på den afkølede bund.
8. Stil den på køl mindst 4 timer – gerne natten over.

Pynt:

Pynt kagen med Madame Butterfly Belgian Cookies, Madame Butterfly Kakaopulver, chokoladesovs og/eller karamelsovs. Kun fantasien sætter grænser 🙂

 

Kagen nydes kold og kan holde sig op 4-5 dage på køl i en lufttæt beholder.