Koldskålscheesecake med jordbær
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 30-45 minutter
Tilberedning: 5 timer
Imponér dine gæster med denne friske og smagfulde koldskålscheesecake, der passer perfekt til sommerens sammenkomster.
Ingredienser
Bund
200 g | Madame Butterfly havrekiks |
3 spsk | Hvedemel |
100 g | Smør, smeltet |
1 tsk | Vaniljesukker |
1 stk | Citron, skallen herfra |
Fyld
5 dl | Kærnemælk |
1 stk | Citron, saften og skallen herfra |
1 tsk | Vaniljekorn |
1 dl | Piskefløde |
200 g | Flødeost |
30 g | Flormelis |
3 spsk | Sukker |
5 blad | Husblas |
Pynt
1 bk | Jordbær |
Fremgangsmåde
Bund:
1. Blend havrekiksene til en fin masse i en blender eller foodprocessor.
2. Bland massen med smeltet smør, fintrevet citronskal, sukker, salt og vaniljesukker.
3. Beklæd en springform med bagepapir og pres massen godt sammen i bunden af formen.
4. Bag massen i 10-15 minutter ved 180°C, til den er gyldenbrun.
5. Stil bunden på køl.
Fyld:
1. Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.
2. Varm fløden op i en gryde og opløs sukkeret heri.
3. Hæld fløde/sukkermassen i en skål og rør vaniljekorn i.
4. Vrid husblassen godt og lad den blive opløst i den stadig varme fløde.
5. Rør kærnemælk og fintrevet citronskal i den varme fløde.
6. Vend flødeost med presset citronsaft og formelis i en anden skål.
7. Rør flødeblandingen sammen med flødeostmassen.
8. Fordel fyldet på den helt afkølede kagebund og stil den på køl mindst 4 timer – gerne natten over.
Pynt:
Pynt kagen med jordbær eller en anden form for bær eller frugt inden servering.
OBS 1 kage regnes for at passe til 4 personer, men kan også sagtens deles til 8 personer, hvis man ønsker mindre stykker.