Ingredienser
Bund
200 g | Madame Butterfly økologisk fuldkornsknækbrød med sesam og solsikkekerner |
1 dl | Havregryn |
2 dl | Hvedemel |
75 g | Sukker |
1 tsk | Vaniljepulver |
0.5 tsk | Salt |
1 tsk | Bagepulver |
200 g | Smør |
dl | Vand |
Fyld
g | Æbler/blommer/bær/pære/ferskner/etc |
2 tsk | Kanel |
0.5 tsk | Karbemomme |
1 tsk | Vaniljepulver |
1 tsk | Ingefær, stødt |
3 spsk | Sukker |
Anretning
2 dl | Creme fraiche, græsk yoghurt eller letpisket flødeskum med citronskal |
Fremgangsmåde
OBS opskriften til 4 personer giver én kage.
Bund:
1. Blend knækbrød til en fin masse i en foodprocessor eller blender.
2. Bland knækbrød med havregryn, bagepulver, salt, sukker, vanilje, smeltet smør og vand.
3. Rul eller pres dejen ud i en tærteform.
4. Prik huller i tærtedejen med en gaffel og bag den i 15 minutter ved 180°C varmluft.
Fyld:
1. Skær æbler eller andet frugt i tynde både og vend dem med sukker, kanel, kardemomme, ingefær, vanilje og nødder.
2. Fordel æblebådene eller andet frugt på tærtebunden, så hele bunden er dækket.
3. Bag tærten i 25 minutter ved 180°C varmluft, til den er gylden.
Anretning:
Servér tærten med creme fraiche, græsk yoghurt eller letpisket flødeskum med citronskal.