Pumpkin spice latte
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 20 minutter
Tilberedning: 5 minutter
En klassisk, krydret og sød efterårsdrik – der selvfølgelig kan nydes hele året. Du har sikkert set den (og måske smagt?) hos mange kaffebarer i efterårssæsonen, men nu får du altså opskriften, så du kan lave den populære drik derhjemme!
Ingredienser
Pumpkin spice sirup
100 g | Madame Butterfly Rørsukker |
100 g | Brun farin |
2 dl | Vand |
50 g | Græskarpuré (hjemmelavet eller købt) |
1 tsk | Vaniljesukker |
1 tsk | Kanel, stødt |
0.5 tsk | Ingefær, stødt |
0.5 tsk | Muskatnød, stødt |
0.5 tsk | Nellike, stødt |
Pumpkin spice latte
4 shot | Espresso |
tsk | Pumpkin spice sirup |
8 dl | Mælk eller plantedrik |
Flødeskum | |
Kanel, stødt |
Fremgangsmåde
Pumpkin spice sirup:
1. Opvarm rørsukker, brun farin og vand i en lille gryde.
2. Når det simrer tilsættes græskarpuré og alle krydderierne til gryden.
3. Lad det simre 15-20 minutter, hvorefter siruppen sies.
Pumpkin spice latte:
1. Tilsæt 1-2 tsk pumpkin spice sirup til dine glas og tilføj så et shot espresso i hver og rør rundt.
2. Hæld skummet mælk oven i espresso/sirupsblandingen – enten lavet på mælkeskummer eller i en gryde.
3. Top med flødeskum og et drys kanel.
Tip:
Hvis du ikke har en espressomaskine, kan filterkaffe eller instantkaffe med mælk også bruges.
Tip:
Servér din hjemmelavede pumpkin spice latte med dine yndlings kiks fra Madame Butterfly.
Tip:
Opjustér opskriften og lav sirup til hele efteråret (og vinteren, sommeren og foråret…). Opbevarer siruppen i en skoldet/rengjort flaske eller glas og den kan holde sig i ca. 4 uger på køl.