Pumpkin spice latte

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 5 minutter

En klassisk, krydret og sød efterårsdrik – der selvfølgelig kan nydes hele året. Du har sikkert set den (og måske smagt?) hos mange kaffebarer i efterårssæsonen, men nu får du altså opskriften, så du kan lave den populære drik derhjemme!

Ingredienser

Pumpkin spice sirup

100 gMadame Butterfly Rørsukker
100 gBrun farin
2 dlVand
50 gGræskarpuré (hjemmelavet eller købt)
1 tskVaniljesukker
1 tskKanel, stødt
0.5 tskIngefær, stødt
0.5 tskMuskatnød, stødt
0.5 tskNellike, stødt

Pumpkin spice latte

4 shotEspresso
tskPumpkin spice sirup
8 dlMælk eller plantedrik
Flødeskum
Kanel, stødt

Fremgangsmåde

Pumpkin spice sirup:

1. Opvarm rørsukker, brun farin og vand i en lille gryde.
2. Når det simrer tilsættes græskarpuré og alle krydderierne til gryden.
3. Lad det simre 15-20 minutter, hvorefter siruppen sies.

Pumpkin spice latte:

1. Tilsæt 1-2 tsk pumpkin spice sirup til dine glas og tilføj så et shot espresso i hver og rør rundt.
2. Hæld skummet mælk oven i espresso/sirupsblandingen – enten lavet på mælkeskummer eller i en gryde.
3. Top med flødeskum og et drys kanel.

 

Tip:

Hvis du ikke har en espressomaskine, kan filterkaffe eller instantkaffe med mælk også bruges.

Tip:

Servér din hjemmelavede pumpkin spice latte med dine yndlings kiks fra Madame Butterfly.

Tip:

Opjustér opskriften og lav sirup til hele efteråret (og vinteren, sommeren og foråret…). Opbevarer siruppen i en skoldet/rengjort flaske eller glas og den kan holde sig i ca. 4 uger på køl.