Skumfiduser med lakrids

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 35 minutter

Tilberedning: 3 timer

Når vejret bliver lunere og aftenerne længere, er det perfekt vejr til bål og dermed også lækre s’mores. For at gøre dem endnu mere lækre, kan man lave skumfiduserne selv. Disse skumfiduser er lavet med lakridspulver, men man kan lave dem lige i de former, farver og de smage, som man vil.

Ingredienser

Skumfiduser

300 gØkologisk Rørsukker fra Madame Butterfly
100 gGlukosesirup
1 dlVand
8 bladHusblas
1 spskLakridspulver
20 gMajsstivelse
40 gFlormelis

S'more

1 stkSkumfidus med lakridspulver
2 stkMadame Butterfly kiks af eget valg
1 tskMadame Butterfly kakaocreme

Fremgangsmåde

1. Læg husbladsen i blød i koldt vand.
2. Opvarm rørsukker, glukosesirup og vand til 117 grader i en gryde (ikke rør i gryden imens, da det øger sandsynligheden for krystallisering).
3. Når sukkermassen rammer 117 grader vrides husbladsen og tilsættes sukkermassen.
4. Lad sukkermassen køle ca. 10 minutter, før den overføres til en røremaskine og piskes.

5. Pisk massen hvid og luftig (tager ca. 10 minutter) og tilsæt lakridspulver derefter.
6. Majsstivelse og flormelis blandes og noget af det sigtes over et stykke bagepapir.
7. Overfør skumfidusmassen i et tykt lag (ca. 1,5-2 cm) oven på bagepladen med majsstivelse/flormelis-blandingen vha. en ske dyppet i vand. Derefter sigtes den yderligere majsstivelse/flormelis-blanding ovenpå (gem noget til senere).

8. Stil bagepladen med skumfidusmassen på køl i minimum et par timer, hvorefter massen skæres ud i 40 små firkanter med en skarp kniv.
9. Vend skumfiduserne i det resterende majsstivelse/flormelis-blanding og gem dem i en lukket beholder.

 

 

Tip:

Skumfiduserne egner sig perfekt til s’mores, hvis man rister dem over bål og lægger dem mellem to Madame Butterfly kiks smurt med Madame Butterfly kakaocreme.

Hvis man ikke ønsker, at skumfiduserne skal smage af lakrids, udelader man bare lakridspulveret.