Blomkålscouscous med bagte gulerødder og sprød knækbrødstopping
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 20 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Prøv denne lækre opskrift på blomkålscouscous, der er mættet med varme krydderier og med sprød knækbrødstopping som prikken over i’et.
Ingredienser
Sprød knækbrødstopping
2 stk | Madame Butterfly økologisk fuldkornsknækbrød |
1 spsk | Olie |
1 tsk | Salt |
1 tsk | Paprika |
1 nip | Cayennepeber |
Blomkålscouscous med bagte gulerødder
4 | Gulerødder |
1 spsk | Olivenolie |
1 tsk | Spidskommen |
0.5 tsk | Karry |
1 nip | Salt |
0.5 | Blomkål |
2 dl | Udblødte og kogte mungbønner (alternativ en anden bønne feks. edamamebønner) |
1 | Æble i tern |
2 | Lime, presset |
0.5 håndfuld | Persille, finthakket |
Fremgangsmåde
Sprød knækbrødstopping:
1. Bræk knækbrødet i små stykker.
2. Vend det med olie, salt, paprika og cayennepeber.
3. Bag det i en forvarmet ovn ved 180°C i ca. 10 minutter, til det bliver gyldent – hold øje med det!
Blomkålscouscous med bagte gulerødder:
1. Skær gulerødderne i runde skiver på 1/2 cm tykkelse og vend dem i olie spidskommen, karry og salt.
2. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200°C i 10 minutter.
3. Riv blomkålen på en foodprocessor eller et rivejern. Det kan også hakkes fint med en kniv.
4. Bland blomkålen med æbletern, bønner, bagte gulerødder, persille og limesaft.
5. Top med sprød knækbrødstopping lige inden servering.
Tip:
Du kan præge salaten ved at krydre både gulerødderne og knækbrødet med dine favoritkrydderier, så salaten bliver lige præcis, som du ønsker.