Ingredienser
Ingredienser
30 g | Gær |
3 dl | Vand, lunken |
20 g | Madame Butterfly Rørsukker |
1 tsk | Salt |
350 g | Hvedemel |
150 g | Fuldkornshvedemel |
50 g | Smør, blødt |
1.5 dl | Solsikkekerner |
1 | Æg |
2 store | Gulerødder, skrællede og groft revet |
1 | Æg, til pensling |
Fremgangsmåde
1. Rør gæren ud i det lunkne vand.
2. Tilsæt rørsukker, salt og mel.
3. Ælt det hele sammen – hvis det er på røremaskine, så ælt det på medium hastighed i 3 minutter.
4. Skær det bløde smør i mindre stykker, og tilsæt det til dejen. Ælt igen i ca. 5 minutter.
5. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i 45-60 minutter.
6. Vend dejen ud på et meldrysset bord og lav en fordybning i dejen.
7. Slå ægget ud i fordybningen, og put også solsikkekerner og revne gulerødder heri.
8. Fold dejen indover fyldet, så det er pakket ind.
9. Hak dejen i tilfældige stykker med en dejskraber eller en kniv, så fyldet fordeles, og dejen deles i mindre stykker.
10. Del den hakkede dej til cirka 10 gulerodsbrud og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
11. Lad bruddene efterhæve i ca. 20 minutter. Tænd imens ovnen på 200°C varmluft.
12. Pensl gulerodsbruddene med sammenpisket æg og bag dem i ca. 20 minutter.
13. Servér dine friskagte, lune gulerodsbrud med smør eller smørbar.
Opskriften giver ca. 10 gulerodsbrud.
Tip: Man kan også skifte gulerødderne ud med squash 🙂