Plantebaseret risengrød med kiksetopping

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 5 minutter

Tilberedning: 60 minutter

Risengrød er en klassisk dansk juleret som hører julen til. Den er velsmagende og kræver få ingredienser. Du kender sikkert allerede til den traditionelle udgave af risengrød, hvor den toppes med kanelsukker og en smørklat, men vi kan varmt anbefale at tilføj noget knas som i opskriften her.

Ingredienser

Plantebaseret risengrød

400 gGrødris
4 dlVand
2 lHavredrik
1 dlPlantebaseret flødealternativ
1.5 tskSalt

Topping

4 tskSmør(bar)
8 tskKanelsukker (lavet med Madame Butterfly Rørsukker)
1 pakkeMadame Butterfly Kiks (Havrekiks, Müslikiks eller Fuldkornskiks)

Fremgangsmåde

  1. Ris og vand koges i en gryde, til vandet er kogt væk.
  2. Havredrik tilsættes.
  3. Lad det småsimre i 45-60 minutter, til det er grød og risene er kogte. Rør rundt undervejs.
  4. Tilsæt salt og fløde og rør det godt rundt.
  5. Servér risengrøden med en smør(bar)klat, kanelsukker og smuldrede Madame Butterfly Havrekiks, Müslikiks og/eller Fuldkornskiks.