Plantebaseret risengrød med kiksetopping
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 5 minutter
Tilberedning: 60 minutter
Risengrød er en klassisk dansk juleret som hører julen til. Den er velsmagende og kræver få ingredienser. Du kender sikkert allerede til den traditionelle udgave af risengrød, hvor den toppes med kanelsukker og en smørklat, men vi kan varmt anbefale at tilføj noget knas som i opskriften her.
Ingredienser
Plantebaseret risengrød
200 g | Grødris |
2 dl | Vand |
1 l | Havredrik |
0.5 dl | Plantebaseret flødealternativ |
0.75 tsk | Salt |
Topping
2 tsk | Smør(bar) |
4 tsk | Kanelsukker (lavet med Madame Butterfly Rørsukker) |
0.5 pakke | Madame Butterfly Kiks (Havrekiks, Müslikiks eller Fuldkornskiks) |
Fremgangsmåde
- Ris og vand koges i en gryde, til vandet er kogt væk.
- Havredrik tilsættes.
- Lad det småsimre i 45-60 minutter, til det er grød og risene er kogte. Rør rundt undervejs.
- Tilsæt salt og fløde og rør det godt rundt.
- Servér risengrøden med en smør(bar)klat, kanelsukker og smuldrede Madame Butterfly Havrekiks, Müslikiks og/eller Fuldkornskiks.