Smashed pitabrød med kidneybønner
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 20 minutter
Tilberedning: 45 minutter
Forkæl dig selv med disse græsk-inspirerede smashed pitabrød med bælgfrugter! Top dem med lækker og nem tzatziki og en masse grønt. Du vælger selv, om pitabrødene skal være med fuldkorn eller ej 🙂
Ingredienser
Oksekød med kidneybønner
500 g | Hakket oksekød |
1 dåse | Kidneybønner, skyllede |
1 håndfuld | Persille, hakket |
2 fed | Hvidløg, presset eller finthakket |
2 tsk | Paprika |
2 tsk | Salt |
1 tsk | Peber |
Tzatziki
300 g | Græsk yoghurt eller anden type yoghurt |
1 | Agurk |
1 fed | Hvidløg |
Salt og peber |
Smashed pitabrød med kidneybønner
8 stk | Madame Butterfly Pitabrød original eller fuldkorn |
8 kugler | Oksekød med kidneybønner (se længere oppe) |
16 spsk | Tzatziki (se længere oppe) |
1 | Tomat, skiveskåret (eller 8 cherrytomater) |
1 | Rødløg, i ringe |
1 håndfuld | Persille, hakket |
Fremgangsmåde
Oksekød med kidneybønner:
1. Bland alle ingredienserne.
Tip: Du kan hakke kidneybønnerne, inden du putter dem sammen med de andre ingredienser, så massen bliver mere homogen.
Tzatziki:
1. Skær agurk i små tern.
2. Bland alle ingerienserne. Smag til med salt og peber.
Smashed pitabrød med kidneybønner:
1. Kom olie på panden og lad det varme op på middelhøj/høj varme.
2. Form en kugle af oksekødet med kidneybønner (der skal ende med at være 8 kugler i alt) og læg det på panden, hvorefter du lægger pitabrødet ovenpå kuglen og presser den helt flad.
3. Steg kødsiden i 4-5 minutter og vend derefter din smashed pita, så pitabrødssiden også får stegeflade.
4. Anret dine smashed pita med tzatziki, tomater, rødløg og persille. Velbekomme.
Tip:
Hvis du vil have endnu flere græske smage i retten, kan du med fordel anrette med oliven og feta også.