Ingredienser
Ingredienser
1 kop | Madame Butterfly Havregrød med æble og kanel (eller 50 g havregryn og 3 dl vand kogt til grød) |
5 dl | Vand |
25 g | Gær |
2 stk. | Æg |
25 g | Chiafrø |
50 g | Solsikkekerner |
100 g | Fuldkornshvedemel |
700 g | Manitoba hvedemel (eller alm. hvedemel) |
20 g | Salt |
100 g | Æble, revet uden skræl |
Fremgangsmåde
Opskriften til “4 personer” giver ca. 13 boller.
- Udrør gær i vand.
- Tilsæt resten af ingredienserne og rør det godt sammen med hånden.
- Film skålen og lad den stå på bordet.
- Hæver til dobbelt str. Det tager ca. 1 1/2 time.
- Tænd ovnen på 250 grader varmluft med damp hvis din ovn kan.Ellers sættes et lille fad med kogende vand ind i bunden af ovnen, sammen med bollerne.
- Læg bagepapir på en bageplade.
- Kom koldt vand i en lille skål og sæt 2 spiseskeer i.
- Brug skeerne til at afsætte boller på bagepladen.Vandet hjælper med, at dejen ikke sætter sig fast. Dyp skeerne efter hver dej klat.
- Jeg brugte 2 plader, så bollerne havde plads nok.
- Bag boller i midten af ovnen i ca. 15 minutter.
- Afkøles på bagerist.
Tina fortæller:
Jeg fik tilsendt en pakke med forskellige produkter fra Madam Butterfly (reklame, da produkterne er modtaget i gave ) og i den pakke var der bla. to go havregrød. Man hælder kogende vand i koppen og efter 5 min er havregrøden færdig. Smart i en fart. Men jeg ville gerne bruge to go grøden til noget andet. Derfor valgte jeg, at bage boller med havregrøden. Havregrøden var med kanel og æble, solsikkekerner og chiafrø, som jeg har tilføjet ekstra af i dejen.
Desuden ville jeg gerne lave en meget nem opskrift, der ikke skulle æltes i en evighed. Det lykkedes rigtig godt, for der er lækre store lufthuller i bollerne.
Det er selvfølgelig ikke alle der har to go grød til rådighed, så opskriften tager hensyn til det.
Jeg er stor fortaler for bageensymer, da bageensymer gør dit brød ekstra let, luftigt og sprødt, det holder sig frisk i længere tid. Til denne portion kan du bruge en lille teskefuld. Jeg vil klart anbefale, at prøve det.
Havregrødsbollerne er fryseegnet. Frys dem lune i frostposer. Og lun dem 5 min i ovnen, når de er tøet op. Så smager de som nybagte.
Tip: Find flere af Tinas lækre opskrifter på hendes website lige her: Kagekonen De Luxe
Flere spændende opskrifter
Grønkålssalat med speltkerner
Servér denne forfriskende grønkålssalat med speltkerner til dine grillaftener. Ikke nok med at den smager fantastisk, så er den også lavet af frugt og grønt, som passer til sæsonen.
Smørrebrød med roastbeef
Knækbrød er en fantastisk erstatning for det traditionelle smørrebrød, og vi har en lækker og hurtig frokostidé til dig: et alternativt smørrebrød med roastbeef på knækbrød! Vores knækbrød er fyldt med fuldkorn, hvilket gør det nemt at få fibre i din kost. Det er en sjov og velsmagende måde at nyde din frokost på. Prøv det og oplev en ny favorit!
Smørrebrød med æg
Knækbrød er et fantastisk alternativ til det traditionelle smørrebrød, og her er en hurtig og lækker frokostidé til dig: et delikat smørrebrød med æg og tomat på knækbrød! Vores knækbrød er fyldt med fuldkorn, hvilket gør det nemt at få fibre i din kost. Det er en velsmagende måde at nyde din frokost på, som tilfredsstiller dine smagsløg. Prøv det og oplev en ny favorit!
Fudgy brownies
Hvis du gerne vil imponere dine venner eller familie med noget lækkert bagværk, så prøv denne brownie! Den tager lidt længere tid at lave end en alm brownie, men den er hele ventetiden værd. Enhver chokoladeelskers drøm!
Pulled Pork Pita
Forkæl dine smagsløg med vores twist på den klassiske pulled pork burger i form af en lækker pita! Her får du den saftige pulled pork serveret med vores hjemmelavede coleslaw pakket ind i en blød pita. En uimodståelig kombination, der vil forkæle dine smagsløg. Perfekt til en varm sommerdag!