Fudgy brownies
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 30 minutter
Tilberedning: 10 timer
Hvis du gerne vil imponere dine venner eller familie med noget lækkert bagværk, så prøv denne brownie! Den tager lidt længere tid at lave end en alm brownie, men den er hele ventetiden værd. Enhver chokoladeelskers drøm!
Ingredienser
Brownie
225 g | Smør |
1 shot | Espressokaffe |
4 stk | Æg |
3 tsk | Vaniljesukker |
450 g | Madame Butterfly rørsukker |
50 g | Madame Butterfly kakaopulver |
180 g | Hvedemel |
1 tsk | salt |
400 g | Mørk chokolade |
100 g | Mælkechokolade |
Fremgangsmåde
Dag 1:
Smelt smørret i en gryde ved medium varme, indtil gyldent. Pas på ikke at brænde smørret på!
Sluk varmen og kom et shot espresso i – Espressoen intensificere chokoladen
Kom æg, vaniljesukker og sukker i en skål og pisk det sammen til det bliver luftigt
Sigt kakaopulver, salt og tilsæt smørblandingen når den er omkring stuetemperatur
Smelt 200 g chokolade i et vandbad og tilsæt chokoladen til dejen sammen med melet
Rør det herefter forsigtigt sammen til en jævn masse
Hak 100 g lys og 100 g mørk chokolade og rør det i dejen så chokoladen er godt fordelt
Beklæd en 23 cm x 33 cm form med bagepapir
Hæld dejen i formen og top den med 100 g mørk hakket chokolade
Dejen skal nu hvile hen over natten. Pak derfor formen ind i plastikfilm og kom den i køleskabet
Dag 2:
Når dejen har hvilet skal den bages på 175°C varmluft i ca. 40 min
Kom brownien direkte i fryseren efter bagning i 30 min – Dette er vigtigt, da temperaturchokket fastholder fugten fra brownien
Herefter skal brownien på køl i et par timer
Tip:
Kan serveres med frisk frugt og/eller vaniljeis
Flere spændende opskrifter
Hjemmelavet is – to varianter
Skal du have gæster, så kan du servere denne skønne hjemmelavede is. Eller fyld dit yndlingsfyld i, og læg den evt. imellem kiks som sommersnack.
Fars dag kagen
Forkæl far med en lækker smovset kage med en luftig creme med nøddecreme toppet med friske bær og mandler.
Jordbærmarmelade
Nem jordbær marmelade jævnet med chiafrø. Perfekt til morgenbordet, på pandekager eller i din is.
Hummus
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne cremede hummus til at dyppe knækbrød eller rå grønsager i.
Hummus og svampekebab i pitabrød
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne vidunderlige ret med hummus, pita og svampekebab. Du kan også bare vælge at lave hummus til at dyppe knækbrød og rå grønsager i.