Blomkålscouscous med bagte gulerødder og sprød knækbrødstopping
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 20 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Prøv denne lækre opskrift på blomkålscouscous, der er mættet med varme krydderier og med sprød knækbrødstopping som prikken over i’et.
Ingredienser
Sprød knækbrødstopping
2 stk | Madame Butterfly økologisk fuldkornsknækbrød |
1 spsk | Olie |
1 tsk | Salt |
1 tsk | Paprika |
1 nip | Cayennepeber |
Blomkålscouscous med bagte gulerødder
4 | Gulerødder |
1 spsk | Olivenolie |
1 tsk | Spidskommen |
0.5 tsk | Karry |
1 nip | Salt |
0.5 | Blomkål |
2 dl | Udblødte og kogte mungbønner (alternativ en anden bønne feks. edamamebønner) |
1 | Æble i tern |
2 | Lime, presset |
0.5 håndfuld | Persille, finthakket |
Fremgangsmåde
Sprød knækbrødstopping:
1. Bræk knækbrødet i små stykker.
2. Vend det med olie, salt, paprika og cayennepeber.
3. Bag det i en forvarmet ovn ved 180°C i ca. 10 minutter, til det bliver gyldent – hold øje med det!
Blomkålscouscous med bagte gulerødder:
1. Skær gulerødderne i runde skiver på 1/2 cm tykkelse og vend dem i olie spidskommen, karry og salt.
2. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200°C i 10 minutter.
3. Riv blomkålen på en foodprocessor eller et rivejern. Det kan også hakkes fint med en kniv.
4. Bland blomkålen med æbletern, bønner, bagte gulerødder, persille og limesaft.
5. Top med sprød knækbrødstopping lige inden servering.
Tip:
Du kan præge salaten ved at krydre både gulerødderne og knækbrødet med dine favoritkrydderier, så salaten bliver lige præcis, som du ønsker.
Flere spændende opskrifter
Overnight oats
Skal din morgenmad være nem, lækker og mættende? Så prøv denne opskrift på overnight oats med Madame Butterfly Havregrød. Du kan selv vælge, om du vil bruge varianten med æble & kanel eller den med æble & blåbær. Tilsæt kun mælk, yoghurt og din yndlings topping. Hvis du ønsker din kop overnight oats mere sød og med en snert af vanilje, så kan du tilsætte lidt vaniljesukker. Overnight oats kan holde sig et par dage i køleskab, så du kan lave til flere dage i forvejen. Nemmere bliver det ikke 🙂
Tyk kakaomilkshake
Her er mit bedste bud på nem, hjemmelavet og tyk kakaomilkshake med Fairtrade kakaopulver. En milkshake deluxe, vil jeg næste kalde den.
Varm kakao
Her er mit bedste bud på nem, hjemmelavet varm kakao med økologisk, Fairtrade kakao og økologisk rørsukker. Jeg foretrækker at toppe min med flødeskum og et drys kakaopulver. Velbekomme.
Pitabrødspanini
Lav sprøde panini af dit Madame Butterfly pitabrød med denne nemme opskrift. Denne variant består af pesto, aubergine, spinat, ost og tomat.
Dalgona kaffe
Dalgona kaffe er den trendy kaffe, der stammer fra Korea. Den består af en cremet, pisket kaffeskum af kaffe, vand og rørsukker serveret ovenpå et glas med masser af isterninger og mælk eller plantedrik. Rør rundt i glasset, inden dalgona kaffen nydes. Skummet består af lige dele rørsukker, kaffe og kogende vand - så simpelt er det 🙂
Citroncheesecake med lemoncurd og Belgian Cookies i glas
Imponér dine gæster med denne nyfortolkning af citroncheesecake (uden husblas) med bund af Madame Butterfly Belgian Cookies og hjemmelavet lemoncurd - alt sammen portionsanrettet i glas. Lemoncurd er simpelt at lave, men hvis du ikke foretrækker det, kan du sagtens købe færdiglavet lemoncurd i dagligvareforretninger. Glassene, cheesecakesene serveres i på billedet, er tomme og rensede glas fra hhv. Madame Butterfly Nøddecreme og Kakaocreme.