Butternut Squash Suppe
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 40 min
Tilberedning: 40 min
Denne Butternut Squash Supper er et ægte vinter hit! Dens runde smag og varme balancere godt til det danske vintervejr.
Til dem som godt kan lide at det river lidt, kan vi anbefale at komme en stærkere chilisort i suppen, prøv eventuelt den legendariske Carolina Reaper, men husk at så bliver det STÆRKT!
Ingredienser
Suppe
1 spsk | olie |
1 stk | Butternut Squash, skrællet og skåret i grove stykker af ca. 2x2 cm |
4 stk | Mellemstore gulerødder, skrællet og skåret i grove stykker af ca. 2x2 cm |
1 stk | Løg |
2 fed | Hvidløg, finthakket |
1 stk | Frisk chili, finthakket og uden kerner |
1 tsk | Spidskommen |
1 tsk | Karry |
1 tsk | Paprika |
1 dåse | Hakkede tomater |
1 dåse | Kokosmælk |
1.5 dl | Vand |
0.5 stk | Citron |
2 tsk | Salt |
0.5 tsk | Pebber |
Pitabrødsdrys
1 spk | Olie |
2 stk | Madame Butterfly Pitabrød |
Fremgangsmåde
1. Opvarm olien i en gryden og tilsæt derefter løg, hvidløg og chili. Svits det i et par minutter, indtil løgene bliver klare.
2. Tilsæt butternutsquash, gulerødder, spidskommen, karry, paprika, hakkede tomater, kokosmælk og vand.
3. Sæt blandingen i kog og skru derefter ned til middelvarme. Lad det simre i 30-40 minutter, eller indtil gulerødderne er møre.
4. Blend suppen med en stavblender eller i en blender og smag til med citronsaft, salt og peber.
Pitabrødsdrys:
1. Skær pitabrødene i små stykker, ca. 1×1 cm.
2. Opvarm olien på en pande og tilsæt pitabrødsstykkerne.
3. Steg pitabrødsstykkerne, indtil de bliver gyldne og får en sprød skorpe.
4. Anret suppen og drys med pitabrødsstykkerne ovenpå.
Tip:
Vi har i opskriften brugt chilisorten Fireflame, som er en mild chilisort, men du kan sagtens bruge en anden sort!
Flere spændende opskrifter
Fars dag kagen
Forkæl far med en lækker smovset kage med en luftig creme med nøddecreme toppet med friske bær og mandler.
Jordbærmarmelade
Nem jordbær marmelade jævnet med chiafrø. Perfekt til morgenbordet, på pandekager eller i din is.
Hummus
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne cremede hummus til at dyppe knækbrød eller rå grønsager i.
Hummus og svampekebab i pitabrød
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne vidunderlige ret med hummus, pita og svampekebab. Du kan også bare vælge at lave hummus til at dyppe knækbrød og rå grønsager i.