Butternut Squash Suppe
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 40 min
Tilberedning: 40 min
Denne Butternut Squash Supper er et ægte vinter hit! Dens runde smag og varme balancere godt til det danske vintervejr.
Til dem som godt kan lide at det river lidt, kan vi anbefale at komme en stærkere chilisort i suppen, prøv eventuelt den legendariske Carolina Reaper, men husk at så bliver det STÆRKT!
Ingredienser
Suppe
1 spsk | olie |
1 stk | Butternut Squash, skrællet og skåret i grove stykker af ca. 2x2 cm |
4 stk | Mellemstore gulerødder, skrællet og skåret i grove stykker af ca. 2x2 cm |
1 stk | Løg |
2 fed | Hvidløg, finthakket |
1 stk | Frisk chili, finthakket og uden kerner |
1 tsk | Spidskommen |
1 tsk | Karry |
1 tsk | Paprika |
1 dåse | Hakkede tomater |
1 dåse | Kokosmælk |
1.5 dl | Vand |
0.5 stk | Citron |
2 tsk | Salt |
0.5 tsk | Pebber |
Pitabrødsdrys
1 spk | Olie |
2 stk | Madame Butterfly Pitabrød |
Fremgangsmåde
1. Opvarm olien i en gryden og tilsæt derefter løg, hvidløg og chili. Svits det i et par minutter, indtil løgene bliver klare.
2. Tilsæt butternutsquash, gulerødder, spidskommen, karry, paprika, hakkede tomater, kokosmælk og vand.
3. Sæt blandingen i kog og skru derefter ned til middelvarme. Lad det simre i 30-40 minutter, eller indtil gulerødderne er møre.
4. Blend suppen med en stavblender eller i en blender og smag til med citronsaft, salt og peber.
Pitabrødsdrys:
1. Skær pitabrødene i små stykker, ca. 1×1 cm.
2. Opvarm olien på en pande og tilsæt pitabrødsstykkerne.
3. Steg pitabrødsstykkerne, indtil de bliver gyldne og får en sprød skorpe.
4. Anret suppen og drys med pitabrødsstykkerne ovenpå.
Tip:
Vi har i opskriften brugt chilisorten Fireflame, som er en mild chilisort, men du kan sagtens bruge en anden sort!
Flere spændende opskrifter
Butternut Squash Suppe
Denne Butternut Squash Supper er et ægte vinter hit! Dens runde smag og varme balancere godt til det danske vintervejr. Til dem som godt kan lide at det river lidt, kan vi anbefale at komme en stærkere chilisort i suppen, prøv eventuelt den legendariske Carolina Reaper, men husk at så bliver det STÆRKT!
Kerneboller med spelt og sæddodder
Antal: ca. 15 stk. 1. Kog speltkernerne i de 4 dl vand i 16-20 minutter, og lad dem derefter køle af. 2. Opløs gæren i vandet. 2. Tilsæt salt, solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø, kogte speltkerner og sæddodder. Bland det hele godt. 3. Tilsæt fuldkornshvedemel og derefter hvedemelet lidt efter lidt – dejen skal stadig være klistret,... Læs mere »
Brunkager dekorerede med naturlige farver
Gør klar til julen med disse hyggelig og lækre brunkager, som er dekoreret med naturlige farver! De er perfekte at sidde med en eftermiddag og er en hyggelig aktivitet både for børn og voksne.
Speltalamande med karamelliserede pærer
Nyd denne dessert i de kolde vintermåneder og imponer dine gæster med en nyfortolkning af den klassiske risalamande. I stedet for at servere den med kirsebærsauce, serverer vi den her med karamelliserede pærer med et strejf af citron for ekstra sødme og syrlighed.