Butternut Squash Suppe
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 40 min
Tilberedning: 40 min
Denne Butternut Squash Supper er et ægte vinter hit! Dens runde smag og varme balancere godt til det danske vintervejr.
Til dem som godt kan lide at det river lidt, kan vi anbefale at komme en stærkere chilisort i suppen, prøv eventuelt den legendariske Carolina Reaper, men husk at så bliver det STÆRKT!
Ingredienser
Suppe
1 spsk | olie |
1 stk | Butternut Squash, skrællet og skåret i grove stykker af ca. 2x2 cm |
4 stk | Mellemstore gulerødder, skrællet og skåret i grove stykker af ca. 2x2 cm |
1 stk | Løg |
2 fed | Hvidløg, finthakket |
1 stk | Frisk chili, finthakket og uden kerner |
1 tsk | Spidskommen |
1 tsk | Karry |
1 tsk | Paprika |
1 dåse | Hakkede tomater |
1 dåse | Kokosmælk |
1.5 dl | Vand |
0.5 stk | Citron |
2 tsk | Salt |
0.5 tsk | Pebber |
Pitabrødsdrys
1 spk | Olie |
2 stk | Madame Butterfly Pitabrød |
Fremgangsmåde
1. Opvarm olien i en gryden og tilsæt derefter løg, hvidløg og chili. Svits det i et par minutter, indtil løgene bliver klare.
2. Tilsæt butternutsquash, gulerødder, spidskommen, karry, paprika, hakkede tomater, kokosmælk og vand.
3. Sæt blandingen i kog og skru derefter ned til middelvarme. Lad det simre i 30-40 minutter, eller indtil gulerødderne er møre.
4. Blend suppen med en stavblender eller i en blender og smag til med citronsaft, salt og peber.
Pitabrødsdrys:
1. Skær pitabrødene i små stykker, ca. 1×1 cm.
2. Opvarm olien på en pande og tilsæt pitabrødsstykkerne.
3. Steg pitabrødsstykkerne, indtil de bliver gyldne og får en sprød skorpe.
4. Anret suppen og drys med pitabrødsstykkerne ovenpå.
Tip:
Vi har i opskriften brugt chilisorten Fireflame, som er en mild chilisort, men du kan sagtens bruge en anden sort!
Flere spændende opskrifter
Havregrødsbowl med æble, peanut butter og mandler
Er du også blevet træt af den klassiske havregrød, som er den samme hver morgen eller har du blot lyst til at spice den lidt op? Så har Madame Butterfly dig. Prøv denne opskrift på en lækker havregrødsbowl med æble, penut butter og mandler. Den er en fryd for både øjne og mund, og giver dig en delikat smagsoplevelse lige fra morgenstunden af.
Æltefrie Havregrødsboller
Tina Skov Lerche, også kendt som Kagekonen de Luxe har lavet denne lækre opskrift på nogle Lette og luftige boller med store lufthuller og lækker sprød skorpe. Tina fortæller: Jeg fik tilsendt en pakke med forskellige produkter fra Madam Butterfly (reklame, da produkterne er modtaget i gave ) og i den pakke var der bla. to go havregrød. Man hælder kogende vand i koppen og efter 5 min er havregrøden færdig. Smart i en fart. Men jeg ville gerne bruge to go grøden til noget andet. Derfor valgte jeg, at bage boller med havregrøden. Havregrøden var med kanel og æble, solsikkekerner og chiafrø, som jeg har tilføjet ekstra af i dejen. Desuden ville jeg gerne lave en meget nem opskrift, der ikke skulle æltes i en evighed. Det lykkedes rigtig godt, for der er lækre store lufthuller i bollerne. Det er selvfølgelig ikke alle der har to go grød til rådighed, så opskriften tager hensyn til det. Jeg er stor fortaler for bageensymer, da bageensymer gør dit brød ekstra let, luftigt og sprødt, det holder sig frisk i længere tid. Til denne portion kan du bruge en lille teskefuld. Jeg vil klart anbefale, at prøve det. Havregrødsbollerne er fryseegnet. Frys dem lune i frostposer. Og lun dem 5 min i ovnen, når de er tøet op. Så smager de som nybagte.
Pita pizza med laks, spinat og hytteost
Pita pizza er et lækkert og hurtigt alternativ til den traditionelle pizza, der bringer sammen det bedste fra begge verdener. Denne smagfulde skabelse kombinerer pitabrødets lette tekstur med saftige toppings og sprøde kanter, hvilket gør den til en ideel løsning, når du ønsker en hurtig og velsmagende bid.
Blåbærgrødsbowl med fuldkornskiks, peanut butter og mandler
Er du også blevet træt af den klassiske havregrød, som er den samme hver morgen eller har du blot lyst til at spice den lidt op? Så har Madame Butterfly dig. Prøv denne opskrift på en forrygende Blåbærgrødsbowl med fuldkornskiks, penut butter og mandler. En smagsoplevelse som både knaser, men som også er lækker blød i munden.
Hjemmelavet proteinbar
Disse hjemmelavet proteinbarer er fyldt med sprødt musli, knasende hasselnødder og proteinpunch fra limabønner. Et himmelsk mix af smag og næringsstoffer, der kickstarter din dag på den bedste måde! Ingredienserne er simple, smagen er fantastisk, og energiniveauet vil takke dig
Pita pizza
Pita pizza er en lækker og hurtig alternativ til den traditionelle pizza, der bringer sammen det bedste fra begge verdener. Denne smagfulde skabelse kombinerer pitabrødets lette tekstur med saftige toppings og sprøde kanter, hvilket gør den til en ideel løsning, når du ønsker en hurtig og velsmagende bid.