Butternut Squash Suppe

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 40 min

Tilberedning: 40 min

Denne Butternut Squash Supper er et ægte vinter hit! Dens runde smag og varme balancere godt til det danske vintervejr.
Til dem som godt kan lide at det river lidt, kan vi anbefale at komme en stærkere chilisort i suppen, prøv eventuelt den legendariske Carolina Reaper, men husk at så bliver det STÆRKT!

Ingredienser

Suppe

1 spskolie
1 stkButternut Squash, skrællet og skåret i grove stykker af ca. 2x2 cm
4 stkMellemstore gulerødder, skrællet og skåret i grove stykker af ca. 2x2 cm
1 stkLøg
2 fedHvidløg, finthakket
1 stk Frisk chili, finthakket og uden kerner
1 tskSpidskommen
1 tskKarry
1 tskPaprika
1 dåseHakkede tomater
1 dåseKokosmælk
1.5 dlVand
0.5 stkCitron
2 tskSalt
0.5 tskPebber

Pitabrødsdrys

1 spkOlie
2 stkMadame Butterfly Pitabrød

Fremgangsmåde

1. Opvarm olien i en gryden og tilsæt derefter løg, hvidløg og chili. Svits det i et par minutter, indtil løgene bliver klare.
2. Tilsæt butternutsquash, gulerødder, spidskommen, karry, paprika, hakkede tomater, kokosmælk og vand.
3. Sæt blandingen i kog og skru derefter ned til middelvarme. Lad det simre i 30-40 minutter, eller indtil gulerødderne er møre.
4. Blend suppen med en stavblender eller i en blender og smag til med citronsaft, salt og peber.

Pitabrødsdrys:

1. Skær pitabrødene i små stykker, ca. 1×1 cm.
2. Opvarm olien på en pande og tilsæt pitabrødsstykkerne.
3. Steg pitabrødsstykkerne, indtil de bliver gyldne og får en sprød skorpe.
4. Anret suppen og drys med pitabrødsstykkerne ovenpå.

Tip:

Vi har i opskriften brugt chilisorten Fireflame, som er en mild chilisort, men du kan sagtens bruge en anden sort!

 

Flere spændende opskrifter