Hjemmelavet is – to varianter

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 12 timer

Tilberedning: 20 minutter

Skal du have gæster, så kan du servere denne skønne hjemmelavede is. Eller fyld dit yndlingsfyld i, og læg den evt. imellem kiks som sommersnack.

Ingredienser

Grundopskrift på is

1 tskVaniljestang
50 gMadame Butterfly Rørsukker
4 stkPasteuriserede Æggeblommer
5 dlPiskefløde
1 knspFint salt

Variant med kiks

125 gMadame Butterfly Chocolate Chip Cookies

Variant med marmelade

190 gJordbærmarmelade

Fremgangsmåde

  1. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud
  2. Bland vaniljekorn med lidt af rørsukkeret, mas kornene godt ud i rørsukkeret
  3. Pisk æggeblommer, vaniljesukker, salt sammen i en skål med en elpisker, til det er hvidt og skummende.
  4. Pisk fløden til let skum i en anden skål
  5. Vend forsigtigt flødeskummet i æggesnapsen med en dejskraber.
  6. Lav den ønskede variant

Variant med kiks:

  1. Lav en portion grundopskrift is
  2. Knus kiksene
  3. Vend kiksene i massen
  4. Top evt. med lidt kiks
  5. Kom isen i form á 10×25 cm og sæt den på frost i minimum 12 timer

Variant med marmelade:

  1. Lav en portion grundopskrift is
  2. Vend syltetøj i massen eller lav swirls i vaniljeisen i formen ved at trække en ske igennem
  3. Kom isen i form á 10×25 cm og sæt den på frost i minimum 12 timer