Hjemmelavet is – to varianter
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 12 timer
Tilberedning: 20 minutter
Skal du have gæster, så kan du servere denne skønne hjemmelavede is. Eller fyld dit yndlingsfyld i, og læg den evt. imellem kiks som sommersnack.
Ingredienser
Grundopskrift på is
1 tsk | Vaniljestang |
50 g | Madame Butterfly Rørsukker |
4 stk | Pasteuriserede Æggeblommer |
5 dl | Piskefløde |
1 knsp | Fint salt |
Variant med kiks
125 g | Madame Butterfly Chocolate Chip Cookies |
Variant med marmelade
190 g | Jordbærmarmelade |
Fremgangsmåde
- Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud
- Bland vaniljekorn med lidt af rørsukkeret, mas kornene godt ud i rørsukkeret
- Pisk æggeblommer, vaniljesukker, salt sammen i en skål med en elpisker, til det er hvidt og skummende.
- Pisk fløden til let skum i en anden skål
- Vend forsigtigt flødeskummet i æggesnapsen med en dejskraber.
- Lav den ønskede variant
Variant med kiks:
- Lav en portion grundopskrift is
- Knus kiksene
- Vend kiksene i massen
- Top evt. med lidt kiks
- Kom isen i form á 10×25 cm og sæt den på frost i minimum 12 timer
Variant med marmelade:
- Lav en portion grundopskrift is
- Vend syltetøj i massen eller lav swirls i vaniljeisen i formen ved at trække en ske igennem
- Kom isen i form á 10×25 cm og sæt den på frost i minimum 12 timer
Flere spændende opskrifter
Sandwich is
Lav dine egne sprøde sandwich-is til sommeren. Vi har brugt is i tre varianter, alle findes her på hjemmesiden, prøv det med alle vores kiks.
Hjemmelavet is – to varianter
Skal du have gæster, så kan du servere denne skønne hjemmelavede is. Eller fyld dit yndlingsfyld i, og læg den evt. imellem kiks som sommersnack.
Fars dag kagen
Forkæl far med en lækker smovset kage med en luftig creme med nøddecreme toppet med friske bær og mandler.
Jordbærmarmelade
Nem jordbær marmelade jævnet med chiafrø. Perfekt til morgenbordet, på pandekager eller i din is.
Hummus
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne cremede hummus til at dyppe knækbrød eller rå grønsager i.
Hummus og svampekebab i pitabrød
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne vidunderlige ret med hummus, pita og svampekebab. Du kan også bare vælge at lave hummus til at dyppe knækbrød og rå grønsager i.