Hjemmelavet is – to varianter
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 12 timer
Tilberedning: 20 minutter
Skal du have gæster, så kan du servere denne skønne hjemmelavede is. Eller fyld dit yndlingsfyld i, og læg den evt. imellem kiks som sommersnack.
Ingredienser
Grundopskrift på is
| 1 tsk | Vaniljestang |
| 50 g | Madame Butterfly Rørsukker |
| 4 stk | Pasteuriserede Æggeblommer |
| 5 dl | Piskefløde |
| 1 knsp | Fint salt |
Variant med kiks
| 125 g | Madame Butterfly Chocolate Chip Cookies |
Variant med marmelade
| 190 g | Jordbærmarmelade |
Fremgangsmåde
- Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud
- Bland vaniljekorn med lidt af rørsukkeret, mas kornene godt ud i rørsukkeret
- Pisk æggeblommer, vaniljesukker, salt sammen i en skål med en elpisker, til det er hvidt og skummende.
- Pisk fløden til let skum i en anden skål
- Vend forsigtigt flødeskummet i æggesnapsen med en dejskraber.
- Lav den ønskede variant
Variant med kiks:
- Lav en portion grundopskrift is
- Knus kiksene
- Vend kiksene i massen
- Top evt. med lidt kiks
- Kom isen i form á 10×25 cm og sæt den på frost i minimum 12 timer
Variant med marmelade:
- Lav en portion grundopskrift is
- Vend syltetøj i massen eller lav swirls i vaniljeisen i formen ved at trække en ske igennem
- Kom isen i form á 10×25 cm og sæt den på frost i minimum 12 timer
Flere spændende opskrifter
Asiatisk inspirerede fuldkornstacos
Vores Økologiske Fuldkornspita har fået nyt liv som asiatisk inspirerede tacos - toppet med sød mangosalsa, sprød spidskål og syrlige rødløg for den perfekte balance mellem sødt, frisk og surt.
Halloween Monstre
Disse daddelkugler med linser er skræmmende gode. Form dem som små monstre og rul dem i kakao, frysetørret hindbær eller nødder – små, (u)hyggelige monstre, der er lige så sjove at lave som at spise!
Linsetærte med sæsongrønt
En smagfuld og mættende tærte fyldt med efterårets bedste grøntsager – blomkål, squash og løg – kombineret med belugalinser og soltørrede tomater for ekstra dybde. Toppes med frisk revet parmesan og evt. burrata. Denne tærte er super nem at lave, samtidig med at den er virkelig smagfuld. Perfekt som både hverdagsret og til weekenden.
Nutty choco overnight oats
Med denne opskrift kan du forvandle vores økologiske Instant Nutty Choco Bowl til en cremet overnight oat med chokolade og peanutbutter. Vi siger dig, det er nærmest som at spise dessert til morgenmad. Grøden smager ikke kun syndig godt, den giver dig også en mættende portion fyldt med protein og kostfibre. Perfekt til travle morgener, hvor det skal gå lidt hurtigt eller som lækker tilbehør til morgenmadsbordet i weekenden.
Blåbærmuffins med havregryn
Forkæl dig selv med saftige blåbærmuffins lavet på økologisk Instant Oatmeal med blåbær og æble - en skøn måde at snige lidt ekstra fibre og fuldkorn ind i hverdagen. Perfekt som nærende snack i madpakken, morgenmad to go eller lidt hyggelig forkælelse til morgenkaffen i weekenden. Nem opskrift, klar på 30 minutter.
Havregrødspandekager med æble og kanel
Start dagen med lune havregrødspandekager, lavet på vores økologiske Instant Oatmeal med smag af æble og kanel. Perfekt til weekendhygge eller når du vil forkæle sig selv med en mere nærende version af klassiske pandekager. Nyd dem lune som de er eller top med friske æbler, sirup og mandelflager.
