Hveder med müsli

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 1 time 20 minutter

Tilberedning: 30 minutter

Vores hveder er ikke helt som de plejer – de har nemlig fået et lækkert twist med Madame Butterflys Müsli, fyldt med kokos, dadler og kakaonibs. Den klassiske kardemommesmag er stadig med, men nu får du også et strejf af tropisk sødme og lidt ekstra crunch.

Ingredienser

Hveder med müsli

2.5 dlMælk
25 gGær
2 stkÆg
150 gMadame Butterfly Müsli med dadler og kokos
500 gHvedemel
50 gMadame Butterfly Rørsukker
2 tskKardemomme
1 tskSalt
75 gSmør, blødt

Pynt

1 stkÆg

Fremgangsmåde

  1. Lun sødmælken i en gryde til ca. 35 grader
  2. Opløs gæren i den lune sødmælk i en skål
  3. Tilsæt æg og rør dem ud
  4. Kom müslien i væsken
  5. Tilsæt halvdelen af melet sammen med rørsukker og kardemomme og ælt det let sammen
  6. Tilsæt salt og det resterende hvedemel
  7. Ælt dejen i ca. 10 minutter – gerne på en røremaskine på mellem hastighed
  8. Tilsæt smørret og skru ned for hastigheden
  9. Ælt dejen stille og roligt til du har en god sammenhængende og smidig dej
  10. Lad dejen hvile i 30 minutter tildækket på et meldrysset bord
  11. Del dejen i 12 lige store stykker
  12. Tril dejstykkerne til boller
  13. Find en bradepande eller et ovnfast fad (40×30 cm), beklæd med bagepapir og smør kanterne med smør eller olie
  14. Læg bollerne i bradepanden – de skal ligge tæt men må ikke røre hinanden
  15. Lad dem hæve tildækket i 30 minutter – til ca. dobbelt størrelse og de røre hinanden
  16. Pensl hvederne med sammenpisket æg
  17. Bag hvederne ved 180 grader varmluft i ca. 20 minutter til de er flotte gyldne
  18. Tag hvederne ud af ovnen og lad dem stå i 10 minutter i formen før du tager dem ud.
  19. Lad dem køle af på en bagerist
  20. Skær dem over og rist dem i ovnen til gyldne

 

Opskriften giver 12 hveder

Flere spændende opskrifter