Børnevenlig gløgg
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 4 timer
Tilberedning: 2 timer
Denne gløgg er særdeles velegnet til børn, da den er helt alkoholfri og har en dejlig mild smag. Et godt lille tip herfra: Husk at du kan genbruge glas fra flere af vores produkter. Her har vi serveret vores gløgg i et glas fra Madame Butterfly Nøddecreme.
Ingredienser
5 dl | Solbærsaft (minimum 40 % solbær) |
4 dl | Æblemost |
4 dl | Vand |
2 spsk | Madame Butterfly Økologisk Rørsukker |
2 stk | Økologiske appelsiner |
1 tsk | Økologisk citron |
5 stk | Kanelstænger |
5 stk | Stjerneanis |
1 spsk | Nelliker |
1 spsk | Kardemommekaplser |
Fyld til gløgg
200 g | Mandelsplitter |
2 stk | Æbler |
Fremgangsmåde
1. Bland solbærsaft, æblemost, vand, rørsukker samt saften fra appelsinerne og citronen i en gryde (gem skallerne fra citrusfrugterne).
2. Sæt blandingen i kog, og lad det derefter simre ved lav varme i fem minutter.
3. Tag gryden af varmen og tilsæt appelsinskallerne, citronskallen, kanelstænger, stjerneanis, nelliker og kardemommekapsler.
4. Lad gløggen køle ned til stuetemperatur, og sæt den så på køl til næste dag.
5. Dagen efter sies krydderier og citrusfrugter fra, og gløggen opvarmes igen.
6. Skær æblerne i små stykker, ca. 0,5×0,5 cm.
7. Fordel mandelsplitter og æblestykker i serveringsglassene, og hæld så den varme gløgg over dem.
Tip:
Husk at du kan genbruge glas fra flere af vores produkter. Her har vi serveret vores gløgg i et glas fra Madame Butterfly Nøddecreme.
Flere spændende opskrifter
Butternut Squash Suppe
Denne Butternut Squash Supper er et ægte vinter hit! Dens runde smag og varme balancere godt til det danske vintervejr. Til dem som godt kan lide at det river lidt, kan vi anbefale at komme en stærkere chilisort i suppen, prøv eventuelt den legendariske Carolina Reaper, men husk at så bliver det STÆRKT!
Kerneboller med spelt og sæddodder
Antal: ca. 15 stk. 1. Kog speltkernerne i de 4 dl vand i 16-20 minutter, og lad dem derefter køle af. 2. Opløs gæren i vandet. 2. Tilsæt salt, solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø, kogte speltkerner og sæddodder. Bland det hele godt. 3. Tilsæt fuldkornshvedemel og derefter hvedemelet lidt efter lidt – dejen skal stadig være klistret,... Læs mere »
Brunkager dekorerede med naturlige farver
Gør klar til julen med disse hyggelig og lækre brunkager, som er dekoreret med naturlige farver! De er perfekte at sidde med en eftermiddag og er en hyggelig aktivitet både for børn og voksne.
Speltalamande med karamelliserede pærer
Nyd denne dessert i de kolde vintermåneder og imponer dine gæster med en nyfortolkning af den klassiske risalamande. I stedet for at servere den med kirsebærsauce, serverer vi den her med karamelliserede pærer med et strejf af citron for ekstra sødme og syrlighed.