Børnevenlig gløgg

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 4 timer

Tilberedning: 2 timer

Denne gløgg er særdeles velegnet til børn, da den er helt alkoholfri og har en dejlig mild smag. Et godt lille tip herfra: Husk at du kan genbruge glas fra flere af vores produkter. Her har vi serveret vores gløgg i et glas fra Madame Butterfly Nøddecreme.

Ingredienser

5 dlSolbærsaft (minimum 40 % solbær)
4 dlÆblemost
4 dlVand
2 spskMadame Butterfly Økologisk Rørsukker
2 stkØkologiske appelsiner
1 tskØkologisk citron
5 stkKanelstænger
5 stkStjerneanis
1 spskNelliker
1 spskKardemommekaplser

Fyld til gløgg

200 gMandelsplitter
2 stkÆbler

Fremgangsmåde

1. Bland solbærsaft, æblemost, vand, rørsukker samt saften fra appelsinerne og citronen i en gryde (gem skallerne fra citrusfrugterne).
2. Sæt blandingen i kog, og lad det derefter simre ved lav varme i fem minutter.
3. Tag gryden af varmen og tilsæt appelsinskallerne, citronskallen, kanelstænger, stjerneanis, nelliker og kardemommekapsler.
4. Lad gløggen køle ned til stuetemperatur, og sæt den så på køl til næste dag.
5. Dagen efter sies krydderier og citrusfrugter fra, og gløggen opvarmes igen.
6. Skær æblerne i små stykker, ca. 0,5×0,5 cm.
7. Fordel mandelsplitter og æblestykker i serveringsglassene, og hæld så den varme gløgg over dem.

Tip:

Husk at du kan genbruge glas fra flere af vores produkter. Her har vi serveret vores gløgg i et glas fra Madame Butterfly Nøddecreme.

 

Flere spændende opskrifter