Citroncheesecake med lemoncurd og Belgian Cookies i glas
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 30-45 minutter
Tilberedning: 1-2 timer
Imponér dine gæster med denne nyfortolkning af citroncheesecake (uden husblas) med bund af Madame Butterfly Belgian Cookies og hjemmelavet lemoncurd – alt sammen portionsanrettet i glas. Lemoncurd er simpelt at lave, men hvis du ikke foretrækker det, kan du sagtens købe færdiglavet lemoncurd i dagligvareforretninger. Glassene, cheesecakesene serveres i på billedet, er tomme og rensede glas fra hhv. Madame Butterfly Nøddecreme og Kakaocreme.
Ingredienser
Bund
80 g | Madame Butterfly Belgian Cookies (1 hel pakke) |
40 g | Smør, smeltet |
1 knivspids | Salt |
Citroncreme
200 g | Flødeost naturel |
100 g | Creme fraiche (18%) |
1 tsk | Vaniljesukker |
50 g | Flormelis |
0.5 dl | Citronsaft (fra en frisk citron) |
1 tsk | Citronskal (fra økologisk citron) |
250 ml | Piskefløde |
Lemoncurd
2 | Æg |
100 g | Sukker |
30 g | Smør, i tern |
Pynt
Revet citronskal 8fra økologisk citron) | |
4 blade | Mynte |
Fremgangsmåde
Bund:
1. Blend Belgian Cookies til en fin masse i en blender eller foodprocessor.
2. Bland massen med smeltet smør og salt.
3. Fordel massen i bunden af fire glas.
4. Stil glassene på køl i minimum 1 time.
Citroncreme:
1. Pisk flødeost, creme fraiche, vaniljesukker, flormelis, citronsaft og citronskal glat.
2. Pisk fløden let stift.
3. Vend flødeskummen forsigtigt i citron/flødeostblandingen.
4. Put citroncremen på sprøjtepose og læg på køl mindst 30 minutter.
Lemoncurd:
1. Citronsaft, æg og sukker røres sammen og sigtes ned i en gryde.
2. Rør i gryden, mens den står på lav varme. Når det tykner lidt, tilsættes smør.
3. Rør forsat i gryden og sluk, når det tykner yderligere.
4. Si derefter lemoncurden og sæt den på køl, hvor den vil sætte sig mere.
Anretning:
Put citroncremen ovenpå bunden i glassene ved hjælp af sprøjteposen. Kom derefter lemoncurd ovenpå og pynt kagen af med revet citronskal og mynte.
Flere spændende opskrifter
Overnight oats
Skal din morgenmad være nem, lækker og mættende? Så prøv denne opskrift på overnight oats med Madame Butterfly Havregrød. Du kan selv vælge, om du vil bruge varianten med æble & kanel eller den med æble & blåbær. Tilsæt kun mælk, yoghurt og din yndlings topping. Hvis du ønsker din kop overnight oats mere sød og med en snert af vanilje, så kan du tilsætte lidt vaniljesukker. Overnight oats kan holde sig et par dage i køleskab, så du kan lave til flere dage i forvejen. Nemmere bliver det ikke 🙂
Tyk kakaomilkshake
Her er mit bedste bud på nem, hjemmelavet og tyk kakaomilkshake med Fairtrade kakaopulver. En milkshake deluxe, vil jeg næste kalde den.
Varm kakao
Her er mit bedste bud på nem, hjemmelavet varm kakao med økologisk, Fairtrade kakao og økologisk rørsukker. Jeg foretrækker at toppe min med flødeskum og et drys kakaopulver. Velbekomme.
Pitabrødspanini
Lav sprøde panini af dit Madame Butterfly pitabrød med denne nemme opskrift. Denne variant består af pesto, aubergine, spinat, ost og tomat.
Dalgona kaffe
Dalgona kaffe er den trendy kaffe, der stammer fra Korea. Den består af en cremet, pisket kaffeskum af kaffe, vand og rørsukker serveret ovenpå et glas med masser af isterninger og mælk eller plantedrik. Rør rundt i glasset, inden dalgona kaffen nydes. Skummet består af lige dele rørsukker, kaffe og kogende vand - så simpelt er det 🙂
Citroncheesecake med lemoncurd og Belgian Cookies i glas
Imponér dine gæster med denne nyfortolkning af citroncheesecake (uden husblas) med bund af Madame Butterfly Belgian Cookies og hjemmelavet lemoncurd - alt sammen portionsanrettet i glas. Lemoncurd er simpelt at lave, men hvis du ikke foretrækker det, kan du sagtens købe færdiglavet lemoncurd i dagligvareforretninger. Glassene, cheesecakesene serveres i på billedet, er tomme og rensede glas fra hhv. Madame Butterfly Nøddecreme og Kakaocreme.