Citroncheesecake med lemoncurd og Belgian Cookies i glas

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 30-45 minutter

Tilberedning: 1-2 timer

Imponér dine gæster med denne nyfortolkning af citroncheesecake (uden husblas) med bund af Madame Butterfly Belgian Cookies og hjemmelavet lemoncurd – alt sammen portionsanrettet i glas. Lemoncurd er simpelt at lave, men hvis du ikke foretrækker det, kan du sagtens købe færdiglavet lemoncurd i dagligvareforretninger. Glassene, cheesecakesene serveres i på billedet, er tomme og rensede glas fra hhv. Madame Butterfly Nøddecreme og Kakaocreme.

Ingredienser

Bund

80 gMadame Butterfly Belgian Cookies (1 hel pakke)
40 gSmør, smeltet
1 knivspidsSalt

Citroncreme

200 gFlødeost naturel
100 gCreme fraiche (18%)
1 tskVaniljesukker
50 gFlormelis
0.5 dlCitronsaft (fra en frisk citron)
1 tskCitronskal (fra økologisk citron)
250 mlPiskefløde

Lemoncurd

2Æg
100 gSukker
30 gSmør, i tern

Pynt

Revet citronskal (fra økologisk citron)
4 bladeMynte

Fremgangsmåde

Bund:

1. Blend Belgian Cookies til en fin masse i en blender eller foodprocessor.
2. Bland massen med smeltet smør og salt.
3. Fordel massen i bunden af fire glas.
4. Stil glassene på køl i minimum 1 time.

 

Citroncreme:

1. Pisk flødeost, creme fraiche, vaniljesukker, flormelis, citronsaft og citronskal glat.
2. Pisk fløden let stift.
3. Vend flødeskummen forsigtigt i citron/flødeostblandingen.
4. Put citroncremen på sprøjtepose og læg på køl mindst 30 minutter.

 

Lemoncurd:

1. Citronsaft, æg og sukker røres sammen og sigtes ned i en gryde.
2. Rør i gryden, mens den står på lav varme. Når det tykner lidt, tilsættes smør.
3. Rør forsat i gryden og sluk, når det tykner yderligere.
4. Si derefter lemoncurden og sæt den på køl, hvor den vil sætte sig mere.

 

Anretning:

Put citroncremen ovenpå bunden i glassene ved hjælp af sprøjteposen. Kom derefter lemoncurd ovenpå og pynt kagen af med revet citronskal og mynte.

 

Flere spændende opskrifter