Citroncheesecake med lemoncurd og Belgian Cookies i glas
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 30-45 minutter
Tilberedning: 1-2 timer
Imponér dine gæster med denne nyfortolkning af citroncheesecake (uden husblas) med bund af Madame Butterfly Belgian Cookies og hjemmelavet lemoncurd – alt sammen portionsanrettet i glas. Lemoncurd er simpelt at lave, men hvis du ikke foretrækker det, kan du sagtens købe færdiglavet lemoncurd i dagligvareforretninger. Glassene, cheesecakesene serveres i på billedet, er tomme og rensede glas fra hhv. Madame Butterfly Nøddecreme og Kakaocreme.
Ingredienser
Bund
80 g | Madame Butterfly Belgian Cookies (1 hel pakke) |
40 g | Smør, smeltet |
1 knivspids | Salt |
Citroncreme
200 g | Flødeost naturel |
100 g | Creme fraiche (18%) |
1 tsk | Vaniljesukker |
50 g | Flormelis |
0.5 dl | Citronsaft (fra en frisk citron) |
1 tsk | Citronskal (fra økologisk citron) |
250 ml | Piskefløde |
Lemoncurd
2 | Æg |
100 g | Sukker |
30 g | Smør, i tern |
Pynt
Revet citronskal (fra økologisk citron) | |
4 blade | Mynte |
Fremgangsmåde
Bund:
1. Blend Belgian Cookies til en fin masse i en blender eller foodprocessor.
2. Bland massen med smeltet smør og salt.
3. Fordel massen i bunden af fire glas.
4. Stil glassene på køl i minimum 1 time.
Citroncreme:
1. Pisk flødeost, creme fraiche, vaniljesukker, flormelis, citronsaft og citronskal glat.
2. Pisk fløden let stift.
3. Vend flødeskummen forsigtigt i citron/flødeostblandingen.
4. Put citroncremen på sprøjtepose og læg på køl mindst 30 minutter.
Lemoncurd:
1. Citronsaft, æg og sukker røres sammen og sigtes ned i en gryde.
2. Rør i gryden, mens den står på lav varme. Når det tykner lidt, tilsættes smør.
3. Rør forsat i gryden og sluk, når det tykner yderligere.
4. Si derefter lemoncurden og sæt den på køl, hvor den vil sætte sig mere.
Anretning:
Put citroncremen ovenpå bunden i glassene ved hjælp af sprøjteposen. Kom derefter lemoncurd ovenpå og pynt kagen af med revet citronskal og mynte.
Flere spændende opskrifter
Grønkålssalat med speltkerner
Servér denne forfriskende grønkålssalat med speltkerner til dine grillaftener. Ikke nok med at den smager fantastisk, så er den også lavet af frugt og grønt, som passer til sæsonen.
Smørrebrød med roastbeef
Knækbrød er en fantastisk erstatning for det traditionelle smørrebrød, og vi har en lækker og hurtig frokostidé til dig: et alternativt smørrebrød med roastbeef på knækbrød! Vores knækbrød er fyldt med fuldkorn, hvilket gør det nemt at få fibre i din kost. Det er en sjov og velsmagende måde at nyde din frokost på. Prøv det og oplev en ny favorit!
Smørrebrød med æg
Knækbrød er et fantastisk alternativ til det traditionelle smørrebrød, og her er en hurtig og lækker frokostidé til dig: et delikat smørrebrød med æg og tomat på knækbrød! Vores knækbrød er fyldt med fuldkorn, hvilket gør det nemt at få fibre i din kost. Det er en velsmagende måde at nyde din frokost på, som tilfredsstiller dine smagsløg. Prøv det og oplev en ny favorit!
Fudgy brownies
Hvis du gerne vil imponere dine venner eller familie med noget lækkert bagværk, så prøv denne brownie! Den tager lidt længere tid at lave end en alm brownie, men den er hele ventetiden værd. Enhver chokoladeelskers drøm!
Pulled Pork Pita
Forkæl dine smagsløg med vores twist på den klassiske pulled pork burger i form af en lækker pita! Her får du den saftige pulled pork serveret med vores hjemmelavede coleslaw pakket ind i en blød pita. En uimodståelig kombination, der vil forkæle dine smagsløg. Perfekt til en varm sommerdag!