Dalgona kaffe
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 10 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Dalgona kaffe er den trendy kaffe, der stammer fra Korea. Den består af en cremet, pisket kaffeskum af kaffe, vand og rørsukker serveret ovenpå et glas med masser af isterninger og mælk eller plantedrik. Rør rundt i glasset, inden dalgona kaffen nydes. Skummet består af lige dele rørsukker, kaffe og kogende vand – så simpelt er det 🙂
Ingredienser
Ingredienser
1 dl | Madame Butterfly rørsukker |
1 dl | Instant kaffe |
1 dl | Vand, kogende |
dl | Mælk eller plantedrik |
28 | Isterninger |
Fremgangsmåde
1. Rørsukker og instant kaffe røres ud i det kogende vand, hvorefter det hele piskes sammen (ca. 5 minutter), til det er stift og lyst.
2. Hæld mælk eller plantedrik i et glas med isterninger og top det med kaffeskummet.
3. Servér, rør skummet rundt i mælken og nyd.
Tip:
Hvis du ønsker en dalgona kaffe, der smager af kakao, kan du med fordel tilføje 1 tsk Madame Butterfly kakaopulver pr. person sammen med rørsukker, kaffe og vand.
Hvis du ønsker en mere julet smag, kan du med fordel komme lidt kanel og kardemomme i din skum.
Du kan også putte kaffelikør i glasset sammen med mælk, så det bliver en dalgona drink 🙂
Flere spændende opskrifter
Fars dag kagen
Forkæl far med en lækker smovset kage med en luftig creme med nøddecreme toppet med friske bær og mandler.
Jordbærmarmelade
Nem jordbær marmelade jævnet med chiafrø. Perfekt til morgenbordet, på pandekager eller i din is.
Hummus
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne cremede hummus til at dyppe knækbrød eller rå grønsager i.
Hummus og svampekebab i pitabrød
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne vidunderlige ret med hummus, pita og svampekebab. Du kan også bare vælge at lave hummus til at dyppe knækbrød og rå grønsager i.