Dalgona kaffe
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 10 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Dalgona kaffe er den trendy kaffe, der stammer fra Korea. Den består af en cremet, pisket kaffeskum af kaffe, vand og rørsukker serveret ovenpå et glas med masser af isterninger og mælk eller plantedrik. Rør rundt i glasset, inden dalgona kaffen nydes. Skummet består af lige dele rørsukker, kaffe og kogende vand – så simpelt er det 🙂
Ingredienser
Ingredienser
1 dl | Madame Butterfly rørsukker |
1 dl | Instant kaffe |
1 dl | Vand, kogende |
dl | Mælk eller plantedrik |
28 | Isterninger |
Fremgangsmåde
1. Rørsukker og instant kaffe røres ud i det kogende vand, hvorefter det hele piskes sammen (ca. 5 minutter), til det er stift og lyst.
2. Hæld mælk eller plantedrik i et glas med isterninger og top det med kaffeskummet.
3. Servér, rør skummet rundt i mælken og nyd.
Tip:
Hvis du ønsker en dalgona kaffe, der smager af kakao, kan du med fordel tilføje 1 tsk Madame Butterfly kakaopulver pr. person sammen med rørsukker, kaffe og vand.
Hvis du ønsker en mere julet smag, kan du med fordel komme lidt kanel og kardemomme i din skum.
Du kan også putte kaffelikør i glasset sammen med mælk, så det bliver en dalgona drink 🙂
Flere spændende opskrifter
Overnight oats
Skal din morgenmad være nem, lækker og mættende? Så prøv denne opskrift på overnight oats med Madame Butterfly Havregrød. Du kan selv vælge, om du vil bruge varianten med æble & kanel eller den med æble & blåbær. Tilsæt kun mælk, yoghurt og din yndlings topping. Hvis du ønsker din kop overnight oats mere sød og med en snert af vanilje, så kan du tilsætte lidt vaniljesukker. Overnight oats kan holde sig et par dage i køleskab, så du kan lave til flere dage i forvejen. Nemmere bliver det ikke 🙂
Tyk kakaomilkshake
Her er mit bedste bud på nem, hjemmelavet og tyk kakaomilkshake med Fairtrade kakaopulver. En milkshake deluxe, vil jeg næste kalde den.
Varm kakao
Her er mit bedste bud på nem, hjemmelavet varm kakao med økologisk, Fairtrade kakao og økologisk rørsukker. Jeg foretrækker at toppe min med flødeskum og et drys kakaopulver. Velbekomme.
Pitabrødspanini
Lav sprøde panini af dit Madame Butterfly pitabrød med denne nemme opskrift. Denne variant består af pesto, aubergine, spinat, ost og tomat.
Dalgona kaffe
Dalgona kaffe er den trendy kaffe, der stammer fra Korea. Den består af en cremet, pisket kaffeskum af kaffe, vand og rørsukker serveret ovenpå et glas med masser af isterninger og mælk eller plantedrik. Rør rundt i glasset, inden dalgona kaffen nydes. Skummet består af lige dele rørsukker, kaffe og kogende vand - så simpelt er det 🙂
Citroncheesecake med lemoncurd og Belgian Cookies i glas
Imponér dine gæster med denne nyfortolkning af citroncheesecake (uden husblas) med bund af Madame Butterfly Belgian Cookies og hjemmelavet lemoncurd - alt sammen portionsanrettet i glas. Lemoncurd er simpelt at lave, men hvis du ikke foretrækker det, kan du sagtens købe færdiglavet lemoncurd i dagligvareforretninger. Glassene, cheesecakesene serveres i på billedet, er tomme og rensede glas fra hhv. Madame Butterfly Nøddecreme og Kakaocreme.