Gulerodsbrud med fuldkorn

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 1,5 time

Bløde gulerodsbrud med fuldkorn, solsikkekerner og en masse god smag. Perfekt til morgenbordet, frokosten eller som en snack.

Ingredienser

Ingredienser

30 gGær
3 dlVand, lunken
20 gMadame Butterfly Rørsukker
1 tskSalt
350 gHvedemel
150 gFuldkornshvedemel
50 gSmør, blødt
1.5 dlSolsikkekerner
1Æg
2 storeGulerødder, skrællede og groft revet
1Æg, til pensling

Fremgangsmåde

1. Rør gæren ud i det lunkne vand.
2. Tilsæt rørsukker, salt og mel.
3. Ælt det hele sammen – hvis det er på røremaskine, så ælt det på medium hastighed i 3 minutter.
4. Skær det bløde smør i mindre stykker, og tilsæt det til dejen. Ælt igen i ca. 5 minutter.
5.  Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i 45-60 minutter.
6. Vend dejen ud på et meldrysset bord og lav en fordybning i dejen.
7. Slå ægget ud i fordybningen, og put også solsikkekerner og revne gulerødder heri.
8. Fold dejen indover fyldet, så det er pakket ind.
9. Hak dejen i tilfældige stykker med en dejskraber eller en kniv, så fyldet fordeles, og dejen deles i mindre stykker.
10.  Del den hakkede dej til cirka 10 gulerodsbrud og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
11. Lad bruddene efterhæve i ca. 20 minutter. Tænd imens ovnen på 200°C varmluft.
12. Pensl gulerodsbruddene med sammenpisket æg og bag dem i ca. 20 minutter.
13. Servér dine friskagte, lune gulerodsbrud med smør eller smørbar.

Opskriften giver ca. 10 gulerodsbrud.

Tip: Man kan også skifte gulerødderne ud med squash 🙂

Flere spændende opskrifter