Ingredienser
Ingredienser
30 g | Gær |
3 dl | Vand, lunken |
20 g | Madame Butterfly Rørsukker |
1 tsk | Salt |
350 g | Hvedemel |
150 g | Fuldkornshvedemel |
50 g | Smør, blødt |
1.5 dl | Solsikkekerner |
1 | Æg |
2 store | Gulerødder, skrællede og groft revet |
1 | Æg, til pensling |
Fremgangsmåde
1. Rør gæren ud i det lunkne vand.
2. Tilsæt rørsukker, salt og mel.
3. Ælt det hele sammen – hvis det er på røremaskine, så ælt det på medium hastighed i 3 minutter.
4. Skær det bløde smør i mindre stykker, og tilsæt det til dejen. Ælt igen i ca. 5 minutter.
5. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i 45-60 minutter.
6. Vend dejen ud på et meldrysset bord og lav en fordybning i dejen.
7. Slå ægget ud i fordybningen, og put også solsikkekerner og revne gulerødder heri.
8. Fold dejen indover fyldet, så det er pakket ind.
9. Hak dejen i tilfældige stykker med en dejskraber eller en kniv, så fyldet fordeles, og dejen deles i mindre stykker.
10. Del den hakkede dej til cirka 10 gulerodsbrud og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
11. Lad bruddene efterhæve i ca. 20 minutter. Tænd imens ovnen på 200°C varmluft.
12. Pensl gulerodsbruddene med sammenpisket æg og bag dem i ca. 20 minutter.
13. Servér dine friskagte, lune gulerodsbrud med smør eller smørbar.
Opskriften giver ca. 10 gulerodsbrud.
Tip: Man kan også skifte gulerødderne ud med squash 🙂
Flere spændende opskrifter
Smashed pitabrød med kidneybønner
Forkæl dig selv med disse græsk-inspirerede smashed pitabrød med bælgfrugter! Top dem med lækker og nem tzatziki og en masse grønt. Du vælger selv, om pitabrødene skal være med fuldkorn eller ej 🙂
Gulerodsbrud med fuldkorn
Bløde gulerodsbrud med fuldkorn, solsikkekerner og en masse god smag. Perfekt til morgenbordet, frokosten eller som en snack.
Amerikanske kakaopandekager
Forkæl dig selv og dine nære med amerikanske kakaopandekager. Madame Butterfly's fairtrade kakaopulver giver dine pandekagerne en rund og fyldig smag.
Gregor´s Vegatatar
Vil du prøve noget nyt og sommer friskt, som kan imponere dine gæster? Prøv at tilbyd dem denne lækre vegatatar, som selvfølgelig kan tilpasses til netop din smag med andre krydderier end dem vi forslår her i opskriften. Det er helt op til dig at eksperimentere så du finder frem til lige netop din, og dine gæsters favorit blanding. Perfekt som starter til dit næste sommer arrangement i godt selskab med et glas bobler eller som tilbehør til din hovedret. Velbekomme!
Overnight oats
Skal din morgenmad være nem, lækker og mættende? Så prøv denne opskrift på overnight oats med Madame Butterfly Havregrød. Du kan selv vælge, om du vil bruge varianten med æble & kanel eller den med æble & blåbær. Tilsæt kun mælk, yoghurt og din yndlings topping. Hvis du ønsker din kop overnight oats mere sød og med en snert af vanilje, så kan du tilsætte lidt vaniljesukker. Overnight oats kan holde sig et par dage i køleskab, så du kan lave til flere dage i forvejen. Nemmere bliver det ikke 🙂