Ingredienser
Ingredienser
30 g | Gær |
3 dl | Vand, lunken |
20 g | Madame Butterfly Rørsukker |
1 tsk | Salt |
350 g | Hvedemel |
150 g | Fuldkornshvedemel |
50 g | Smør, blødt |
1.5 dl | Solsikkekerner |
1 | Æg |
2 store | Gulerødder, skrællede og groft revet |
1 | Æg, til pensling |
Fremgangsmåde
1. Rør gæren ud i det lunkne vand.
2. Tilsæt rørsukker, salt og mel.
3. Ælt det hele sammen – hvis det er på røremaskine, så ælt det på medium hastighed i 3 minutter.
4. Skær det bløde smør i mindre stykker, og tilsæt det til dejen. Ælt igen i ca. 5 minutter.
5. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i 45-60 minutter.
6. Vend dejen ud på et meldrysset bord og lav en fordybning i dejen.
7. Slå ægget ud i fordybningen, og put også solsikkekerner og revne gulerødder heri.
8. Fold dejen indover fyldet, så det er pakket ind.
9. Hak dejen i tilfældige stykker med en dejskraber eller en kniv, så fyldet fordeles, og dejen deles i mindre stykker.
10. Del den hakkede dej til cirka 10 gulerodsbrud og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
11. Lad bruddene efterhæve i ca. 20 minutter. Tænd imens ovnen på 200°C varmluft.
12. Pensl gulerodsbruddene med sammenpisket æg og bag dem i ca. 20 minutter.
13. Servér dine friskagte, lune gulerodsbrud med smør eller smørbar.
Opskriften giver ca. 10 gulerodsbrud.
Tip: Man kan også skifte gulerødderne ud med squash 🙂
Flere spændende opskrifter
Fars dag kagen
Forkæl far med en lækker smovset kage med en luftig creme med nøddecreme toppet med friske bær og mandler.
Jordbærmarmelade
Nem jordbær marmelade jævnet med chiafrø. Perfekt til morgenbordet, på pandekager eller i din is.
Hummus
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne cremede hummus til at dyppe knækbrød eller rå grønsager i.
Hummus og svampekebab i pitabrød
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne vidunderlige ret med hummus, pita og svampekebab. Du kan også bare vælge at lave hummus til at dyppe knækbrød og rå grønsager i.