Hveder med müsli
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 1 time 20 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Vores hveder er ikke helt som de plejer – de har nemlig fået et lækkert twist med Madame Butterflys Müsli, fyldt med kokos, dadler og kakaonibs. Den klassiske kardemommesmag er stadig med, men nu får du også et strejf af tropisk sødme og lidt ekstra crunch.
Ingredienser
Hveder med müsli
2.5 dl | Mælk |
25 g | Gær |
2 stk | Æg |
150 g | Madame Butterfly Müsli med dadler og kokos |
500 g | Hvedemel |
50 g | Madame Butterfly Rørsukker |
2 tsk | Kardemomme |
1 tsk | Salt |
75 g | Smør, blødt |
Pynt
1 stk | Æg |
Fremgangsmåde
- Lun sødmælken i en gryde til ca. 35 grader
- Opløs gæren i den lune sødmælk i en skål
- Tilsæt æg og rør dem ud
- Kom müslien i væsken
- Tilsæt halvdelen af melet sammen med rørsukker og kardemomme og ælt det let sammen
- Tilsæt salt og det resterende hvedemel
- Ælt dejen i ca. 10 minutter – gerne på en røremaskine på mellem hastighed
- Tilsæt smørret og skru ned for hastigheden
- Ælt dejen stille og roligt til du har en god sammenhængende og smidig dej
- Lad dejen hvile i 30 minutter tildækket på et meldrysset bord
- Del dejen i 12 lige store stykker
- Tril dejstykkerne til boller
- Find en bradepande eller et ovnfast fad (40×30 cm), beklæd med bagepapir og smør kanterne med smør eller olie
- Læg bollerne i bradepanden – de skal ligge tæt men må ikke røre hinanden
- Lad dem hæve tildækket i 30 minutter – til ca. dobbelt størrelse og de røre hinanden
- Pensl hvederne med sammenpisket æg
- Bag hvederne ved 180 grader varmluft i ca. 20 minutter til de er flotte gyldne
- Tag hvederne ud af ovnen og lad dem stå i 10 minutter i formen før du tager dem ud.
- Lad dem køle af på en bagerist
- Skær dem over og rist dem i ovnen til gyldne
Opskriften giver 12 hveder
Flere spændende opskrifter
Fars dag kagen
Forkæl far med en lækker smovset kage med en luftig creme med nøddecreme toppet med friske bær og mandler.
Jordbærmarmelade
Nem jordbær marmelade jævnet med chiafrø. Perfekt til morgenbordet, på pandekager eller i din is.
Hummus
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne cremede hummus til at dyppe knækbrød eller rå grønsager i.
Hummus og svampekebab i pitabrød
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne vidunderlige ret med hummus, pita og svampekebab. Du kan også bare vælge at lave hummus til at dyppe knækbrød og rå grønsager i.