Brunkager dekorerede med naturlige farver

Sværhedsgrad:

Tilberedning: 1 time

Gør klar til julen med disse hyggelig og lækre brunkager, som er dekoreret med naturlige farver! De er perfekte at sidde med en eftermiddag og er en hyggelig aktivitet både for børn og voksne.

Ingredienser

Madame Butterfly Økologiske Havrekiks
Madame Butterfly Økologiske Fuldkornskiks
Madame Butterfly Økologiske Havrekiks m/chokolade
Madame Butterfly Økologiske Chocolate Chip Cookies
Madame Butterfly Økologiske Müslikiks

Royal icing-base

80 gÆggehvide
600 gFlormelis

Farvning

1/4Rødkål eller rød spidskål (+vand til kogning)
Natron
75 gFrisk spinat (+1dl vand til at blende)
Gulerodsjuice
Kakaopulver

Fremgangsmåde

Royal icing-base/hvid glasur:

1. Pisk flormelis og æggehvider indtil, det bliver hvidt og luftigt.
2. Fordel glasuren i 5 skåle – den ene skål sættes til side med det samme, da det er den hvide farve.

Blå:

1. Skær rødkålen/spidskålen i grove skiver og læg det i en gryde. Put vand i gryden, til alt kålen er dækket, og sæt det derefter i kog. Når vandet koger, skrues der ned for varmen, og blandingen skal derefter stå i ca. 10-15 minutter eller indtil, der ikke kommer mere farve ud af kålen.
2. Sigt kålen fra vandet og hæld kogevandet i en beholder, så det kan køle ned.
3. Hæld ca. 1 dl af det afkølede kogevand i en skål og tilsæt natron, indtil du er tilfreds med den blå farve.
4. Find en af skålene med royal icing-basen frem og tilsæt det blå kogevand, indtil du er tilfreds med farven. OBS! vandet tynder glasuren, så hæld ikke for meget i eller juster evt. med mere flormelis

Grøn:

1. Skyl spinaten og hæld det i en høj, slank beholder, som en stavblender kan komme i. Tilsæt ca. 1 dl vand og blend spinaten, indtil der ikke er nogen klumper.
2. Find en af skålene med royal icing-basen frem og tilsæt det grønne vand, indtil du er tilfreds med farven. OBS! vandet tynder glasuren, så hæld ikke for meget i eller juster evt. med mere flormelis.

Orange:

1. Find en af skålene med royal icing-basen frem og tilsæt gulerodsjuice, indtil du er tilfreds med farven. OBS! vandet tynder glasuren, så hæld ikke for meget i eller juster evt. med mere flormelis.

Brun:

1. Find en af skålene med royal icing-basen frem og tilsæt kakaopulver, indtil du er tilfreds med farven. OBS! det kan være nødvendigt at tilsætte en smule vand til denne, da kakaopulveret tykner meget.

Når farverne er lavet, fyldes de i hver deres sprøjtepose, hvorefter kiksene kan dekoreres med præcis de motiver, du har lyst til!

 

Flere spændende opskrifter