Julesalat – Speltsalat med appelsin, valnødder og sprød grønkål

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 35 minutter

Denne speltkerne salat er ikke kun en fryd for smagsløgene, men dens rige farver og teksturer gør den også til et indbydende syn på ethvert julebord.

Ingredienser

Ingredienser

200 gMadame Butterfly Speltkerner (tilberedt efer pakkens anvisning)
2 stkAppelsiner
50 gValnødder
200 gGrønkålsblade
1 spskOlivenolie
Flagesalt

Vinaigrette

0.5 dlOlivenolie
0.25 dlÆblecidereddike
0.5 tskSennep
0.5 tskHonning
Salt

Fremgangsmåde

Grønkålschips:

  1. Fjern stilken fra grønkålen og skyl det grundigt
  2. Riv bladende i mundrette stykker
  3. Læg dem på en bageplade med bagepapir
  4. Vend grønkålsbladene med olie og salt
  5. Bages i ovnen ved 150 grader varmluft i ca. 15 minutter – hold øje med dem!

Julesalat med speltkerner, appelsin, valnødder og sprød grønkål:

  1. Vend de kogte speltkerner med grønkålschips, skrællede og skårne appelsiner, hakkede valnødder og server med vinaigrette.

Flere spændende opskrifter