Julesalat – Speltsalat med appelsin, valnødder og sprød grønkål
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 15 minutter
Tilberedning: 35 minutter
Denne speltkerne salat er ikke kun en fryd for smagsløgene, men dens rige farver og teksturer gør den også til et indbydende syn på ethvert julebord.
Ingredienser
Ingredienser
200 g | Madame Butterfly Speltkerner (tilberedt efer pakkens anvisning) |
2 stk | Appelsiner |
50 g | Valnødder |
200 g | Grønkålsblade |
1 spsk | Olivenolie |
Flagesalt |
Vinaigrette
0.5 dl | Olivenolie |
0.25 dl | Æblecidereddike |
0.5 tsk | Sennep |
0.5 tsk | Honning |
Salt |
Fremgangsmåde
Grønkålschips:
- Fjern stilken fra grønkålen og skyl det grundigt
- Riv bladende i mundrette stykker
- Læg dem på en bageplade med bagepapir
- Vend grønkålsbladene med olie og salt
- Bages i ovnen ved 150 grader varmluft i ca. 15 minutter – hold øje med dem!
Julesalat med speltkerner, appelsin, valnødder og sprød grønkål:
- Vend de kogte speltkerner med grønkålschips, skrællede og skårne appelsiner, hakkede valnødder og server med vinaigrette.
Flere spændende opskrifter
Fars dag kagen
Forkæl far med en lækker smovset kage med en luftig creme med nøddecreme toppet med friske bær og mandler.
Jordbærmarmelade
Nem jordbær marmelade jævnet med chiafrø. Perfekt til morgenbordet, på pandekager eller i din is.
Hummus
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne cremede hummus til at dyppe knækbrød eller rå grønsager i.
Hummus og svampekebab i pitabrød
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne vidunderlige ret med hummus, pita og svampekebab. Du kan også bare vælge at lave hummus til at dyppe knækbrød og rå grønsager i.