Kaffecheesecake med Belgian Cookies
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 30-45 minutter
Tilberedning: 5 timer
Imponér dine gæster med denne fyldige og smagfulde no-bake, cremede kaffecheesecake med bund af Madame Butterfly Belgian Cookies.
Ingredienser
Bund
225 g | Madame Butterfly Belgian Cookies (1 hel pakke) |
112 g | Smør, smeltet |
1 knivspids | Salt |
Kaffecreme
5 blade | Husblas |
4 tsk | Instant kaffe (+60 ml kogende vand) |
400 g | Flødeost naturel |
200 g | Sukker |
500 ml | Piskefløde |
Pynt
5 stk | Madame Butterfly Belgien Cookies, knuste |
Chokolade-/karamelsovs |
Fremgangsmåde
OBS: Én kage (4 personer) passer til en springform på omkring 23 cm i diameter. Kan sagtens deles til 8 personer.
Bund:
1. Blend Belgian Cookies til en fin masse i en blender eller foodprocessor.
2. Bland massen med smeltet smør og salt.
3. Pres massen godt sammen i bunden af springformen (eventuelt beklæd bunden med bagepapir).
4. Stil på køl i minimum 1 time.
Kaffecreme:
1. Udblød husblassen i koldt vand i 25 minutter. De skal være dækket helt til.
2. Bland instant kaffe med kogende vand og lad det køle af.
3. Pisk flødeost, sukker og kold kaffe i ca. 4 minutter.
4. Pisk fløden stift.
5. Opløs det udblødte husblas i en gryde ved lav til middel varme (det må ikke koge).
6. Vend det opløste husblas og piskede fløde i kaffe/flødeostblandingen cirka samtidigt.
7. Beklæd springformen med kageplast og fordel kaffecremen på den afkølede bund.
8. Stil den på køl mindst 4 timer – gerne natten over.
Pynt:
Pynt kagen med Madame Butterfly Belgian Cookies, Madame Butterfly Kakaopulver, chokoladesovs og/eller karamelsovs. Kun fantasien sætter grænser 🙂
Kagen nydes kold og kan holde sig op 4-5 dage på køl i en lufttæt beholder.
Flere spændende opskrifter
Fars dag kagen
Forkæl far med en lækker smovset kage med en luftig creme med nøddecreme toppet med friske bær og mandler.
Jordbærmarmelade
Nem jordbær marmelade jævnet med chiafrø. Perfekt til morgenbordet, på pandekager eller i din is.
Hummus
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne cremede hummus til at dyppe knækbrød eller rå grønsager i.
Hummus og svampekebab i pitabrød
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne vidunderlige ret med hummus, pita og svampekebab. Du kan også bare vælge at lave hummus til at dyppe knækbrød og rå grønsager i.