Kaffecheesecake med Belgian Cookies
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 30-45 minutter
Tilberedning: 5 timer
Imponér dine gæster med denne fyldige og smagfulde no-bake, cremede kaffecheesecake med bund af Madame Butterfly Belgian Cookies.
Ingredienser
Bund
225 g | Madame Butterfly Belgian Cookies (1 hel pakke) |
112 g | Smør, smeltet |
1 knivspids | Salt |
Kaffecreme
5 blade | Husblas |
4 tsk | Instant kaffe (+60 ml kogende vand) |
400 g | Flødeost naturel |
200 g | Sukker |
500 ml | Piskefløde |
Pynt
5 stk | Madame Butterfly Belgien Cookies, knuste |
Chokolade-/karamelsovs |
Fremgangsmåde
OBS: Én kage (4 personer) passer til en springform på omkring 23 cm i diameter. Kan sagtens deles til 8 personer.
Bund:
1. Blend Belgian Cookies til en fin masse i en blender eller foodprocessor.
2. Bland massen med smeltet smør og salt.
3. Pres massen godt sammen i bunden af springformen (eventuelt beklæd bunden med bagepapir).
4. Stil på køl i minimum 1 time.
Kaffecreme:
1. Udblød husblassen i koldt vand i 25 minutter. De skal være dækket helt til.
2. Bland instant kaffe med kogende vand og lad det køle af.
3. Pisk flødeost, sukker og kold kaffe i ca. 4 minutter.
4. Pisk fløden stift.
5. Opløs det udblødte husblas i en gryde ved lav til middel varme (det må ikke koge).
6. Vend det opløste husblas og piskede fløde i kaffe/flødeostblandingen cirka samtidigt.
7. Beklæd springformen med kageplast og fordel kaffecremen på den afkølede bund.
8. Stil den på køl mindst 4 timer – gerne natten over.
Pynt:
Pynt kagen med Madame Butterfly Belgian Cookies, Madame Butterfly Kakaopulver, chokoladesovs og/eller karamelsovs. Kun fantasien sætter grænser 🙂
Kagen nydes kold og kan holde sig op 4-5 dage på køl i en lufttæt beholder.
Flere spændende opskrifter
Overnight oats
Skal din morgenmad være nem, lækker og mættende? Så prøv denne opskrift på overnight oats med Madame Butterfly Havregrød. Du kan selv vælge, om du vil bruge varianten med æble & kanel eller den med æble & blåbær. Tilsæt kun mælk, yoghurt og din yndlings topping. Hvis du ønsker din kop overnight oats mere sød og med en snert af vanilje, så kan du tilsætte lidt vaniljesukker. Overnight oats kan holde sig et par dage i køleskab, så du kan lave til flere dage i forvejen. Nemmere bliver det ikke 🙂
Tyk kakaomilkshake
Her er mit bedste bud på nem, hjemmelavet og tyk kakaomilkshake med Fairtrade kakaopulver. En milkshake deluxe, vil jeg næste kalde den.
Varm kakao
Her er mit bedste bud på nem, hjemmelavet varm kakao med økologisk, Fairtrade kakao og økologisk rørsukker. Jeg foretrækker at toppe min med flødeskum og et drys kakaopulver. Velbekomme.
Pitabrødspanini
Lav sprøde panini af dit Madame Butterfly pitabrød med denne nemme opskrift. Denne variant består af pesto, aubergine, spinat, ost og tomat.
Dalgona kaffe
Dalgona kaffe er den trendy kaffe, der stammer fra Korea. Den består af en cremet, pisket kaffeskum af kaffe, vand og rørsukker serveret ovenpå et glas med masser af isterninger og mælk eller plantedrik. Rør rundt i glasset, inden dalgona kaffen nydes. Skummet består af lige dele rørsukker, kaffe og kogende vand - så simpelt er det 🙂
Citroncheesecake med lemoncurd og Belgian Cookies i glas
Imponér dine gæster med denne nyfortolkning af citroncheesecake (uden husblas) med bund af Madame Butterfly Belgian Cookies og hjemmelavet lemoncurd - alt sammen portionsanrettet i glas. Lemoncurd er simpelt at lave, men hvis du ikke foretrækker det, kan du sagtens købe færdiglavet lemoncurd i dagligvareforretninger. Glassene, cheesecakesene serveres i på billedet, er tomme og rensede glas fra hhv. Madame Butterfly Nøddecreme og Kakaocreme.