Kaffecheesecake med Belgian Cookies
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 30-45 minutter
Tilberedning: 5 timer
Imponér dine gæster med denne fyldige og smagfulde no-bake, cremede kaffecheesecake med bund af Madame Butterfly Belgian Cookies.
Ingredienser
Bund
| 225 g | Madame Butterfly Belgian Cookies (1 hel pakke) |
| 112 g | Smør, smeltet |
| 1 knivspids | Salt |
Kaffecreme
| 5 blade | Husblas |
| 4 tsk | Instant kaffe (+60 ml kogende vand) |
| 400 g | Flødeost naturel |
| 200 g | Sukker |
| 500 ml | Piskefløde |
Pynt
| 5 stk | Madame Butterfly Belgien Cookies, knuste |
| Chokolade-/karamelsovs |
Fremgangsmåde
OBS: Én kage (4 personer) passer til en springform på omkring 23 cm i diameter. Kan sagtens deles til 8 personer.
Bund:
1. Blend Belgian Cookies til en fin masse i en blender eller foodprocessor.
2. Bland massen med smeltet smør og salt.
3. Pres massen godt sammen i bunden af springformen (eventuelt beklæd bunden med bagepapir).
4. Stil på køl i minimum 1 time.
Kaffecreme:
1. Udblød husblassen i koldt vand i 25 minutter. De skal være dækket helt til.
2. Bland instant kaffe med kogende vand og lad det køle af.
3. Pisk flødeost, sukker og kold kaffe i ca. 4 minutter.
4. Pisk fløden stift.
5. Opløs det udblødte husblas i en gryde ved lav til middel varme (det må ikke koge).
6. Vend det opløste husblas og piskede fløde i kaffe/flødeostblandingen cirka samtidigt.
7. Beklæd springformen med kageplast og fordel kaffecremen på den afkølede bund.
8. Stil den på køl mindst 4 timer – gerne natten over.
Pynt:
Pynt kagen med Madame Butterfly Belgian Cookies, Madame Butterfly Kakaopulver, chokoladesovs og/eller karamelsovs. Kun fantasien sætter grænser 🙂
Kagen nydes kold og kan holde sig op 4-5 dage på køl i en lufttæt beholder.
Flere spændende opskrifter
Asiatisk inspirerede fuldkornstacos
Vores Økologiske Fuldkornspita har fået nyt liv som asiatisk inspirerede tacos - toppet med sød mangosalsa, sprød spidskål og syrlige rødløg for den perfekte balance mellem sødt, frisk og surt.
Halloween Monstre
Disse daddelkugler med linser er skræmmende gode. Form dem som små monstre og rul dem i kakao, frysetørret hindbær eller nødder – små, (u)hyggelige monstre, der er lige så sjove at lave som at spise!
Linsetærte med sæsongrønt
En smagfuld og mættende tærte fyldt med efterårets bedste grøntsager – blomkål, squash og løg – kombineret med belugalinser og soltørrede tomater for ekstra dybde. Toppes med frisk revet parmesan og evt. burrata. Denne tærte er super nem at lave, samtidig med at den er virkelig smagfuld. Perfekt som både hverdagsret og til weekenden.
Nutty choco overnight oats
Med denne opskrift kan du forvandle vores økologiske Instant Nutty Choco Bowl til en cremet overnight oat med chokolade og peanutbutter. Vi siger dig, det er nærmest som at spise dessert til morgenmad. Grøden smager ikke kun syndig godt, den giver dig også en mættende portion fyldt med protein og kostfibre. Perfekt til travle morgener, hvor det skal gå lidt hurtigt eller som lækker tilbehør til morgenmadsbordet i weekenden.
Blåbærmuffins med havregryn
Forkæl dig selv med saftige blåbærmuffins lavet på økologisk Instant Oatmeal med blåbær og æble - en skøn måde at snige lidt ekstra fibre og fuldkorn ind i hverdagen. Perfekt som nærende snack i madpakken, morgenmad to go eller lidt hyggelig forkælelse til morgenkaffen i weekenden. Nem opskrift, klar på 30 minutter.
Havregrødspandekager med æble og kanel
Start dagen med lune havregrødspandekager, lavet på vores økologiske Instant Oatmeal med smag af æble og kanel. Perfekt til weekendhygge eller når du vil forkæle sig selv med en mere nærende version af klassiske pandekager. Nyd dem lune som de er eller top med friske æbler, sirup og mandelflager.
