Kerneboller med spelt og sæddodder
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 12+ timer
Tilberedning: 30 min
Antal: ca. 15 stk. 1. Kog speltkernerne i de 4 dl vand i 16-20 minutter, og lad dem derefter køle af. 2. Opløs gæren i vandet. 2. Tilsæt salt, solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø, kogte speltkerner og sæddodder. Bland det hele godt. 3. Tilsæt fuldkornshvedemel og derefter hvedemelet lidt efter lidt – dejen skal stadig være klistret,… Læs mere »
Ingredienser
Kogte speltkerner
2 dl | Madame Butterfly Økologiske Speltkerner |
4 dl | Vand |
Dej
12.5 g | Gær |
7.5 dl | Koldt vand |
1.5 tsk | Salt |
0.5 dl | Solsikkekerner |
0.5 dl | Hørfrø |
0.5 dl | Sesamfrø |
Kogte speltkerner | |
2 spsk | Madame Butterfly Sæddodder |
200 g | Fuldkornshvedemel |
400 g | Hvedemel |
Fremgangsmåde
Antal:
ca. 15 stk.
1. Kog speltkernerne i de 4 dl vand i 16-20 minutter, og lad dem derefter køle af.
2. Opløs gæren i vandet.
2. Tilsæt salt, solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø, kogte speltkerner og sæddodder. Bland det hele godt.
3. Tilsæt fuldkornshvedemel og derefter hvedemelet lidt efter lidt – dejen skal stadig være klistret, når alt melet er tilsat.
4. Sæt dejen på køl til dagen efter.
5. Tænd ovnen på 225 C alm. ovn.
6. Gør en bageplade med bagepapir klar og brug en våd spiseske til at føre dejen over på bagepladen i passende størrelser.
7. Bag bollerne i ca. 12-15 minutter.
Tip:
Bollerne kan også bruges som sandwichboller – lav dem da gerne lidt større, så der er plads til alt det lækre fyld.
Flere spændende opskrifter
Butternut Squash Suppe
Denne Butternut Squash Supper er et ægte vinter hit! Dens runde smag og varme balancere godt til det danske vintervejr. Til dem som godt kan lide at det river lidt, kan vi anbefale at komme en stærkere chilisort i suppen, prøv eventuelt den legendariske Carolina Reaper, men husk at så bliver det STÆRKT!
Kerneboller med spelt og sæddodder
Antal: ca. 15 stk. 1. Kog speltkernerne i de 4 dl vand i 16-20 minutter, og lad dem derefter køle af. 2. Opløs gæren i vandet. 2. Tilsæt salt, solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø, kogte speltkerner og sæddodder. Bland det hele godt. 3. Tilsæt fuldkornshvedemel og derefter hvedemelet lidt efter lidt – dejen skal stadig være klistret,... Læs mere »
Brunkager dekorerede med naturlige farver
Gør klar til julen med disse hyggelig og lækre brunkager, som er dekoreret med naturlige farver! De er perfekte at sidde med en eftermiddag og er en hyggelig aktivitet både for børn og voksne.
Speltalamande med karamelliserede pærer
Nyd denne dessert i de kolde vintermåneder og imponer dine gæster med en nyfortolkning af den klassiske risalamande. I stedet for at servere den med kirsebærsauce, serverer vi den her med karamelliserede pærer med et strejf af citron for ekstra sødme og syrlighed.