Ingredienser
Kogte speltkerner
2 dl | Madame Butterfly Økologiske Speltkerner |
4 dl | Vand |
Dej
12.5 g | Gær |
7.5 dl | Koldt vand |
1.5 tsk | Salt |
0.5 dl | Solsikkekerner |
0.5 dl | Hørfrø |
0.5 dl | Sesamfrø |
Kogte speltkerner | |
2 spsk | Madame Butterfly Sæddodder |
200 g | Fuldkornshvedemel |
400 g | Hvedemel |
Fremgangsmåde
Antal:
ca. 15 stk.
1. Kog speltkernerne i de 4 dl vand i 16-20 minutter, og lad dem derefter køle af.
2. Opløs gæren i vandet.
2. Tilsæt salt, solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø, kogte speltkerner og sæddodder. Bland det hele godt.
3. Tilsæt fuldkornshvedemel og derefter hvedemelet lidt efter lidt – dejen skal stadig være klistret, når alt melet er tilsat.
4. Sæt dejen på køl til dagen efter.
5. Tænd ovnen på 225 C alm. ovn.
6. Gør en bageplade med bagepapir klar og brug en våd spiseske til at føre dejen over på bagepladen i passende størrelser.
7. Bag bollerne i ca. 12-15 minutter.
Tip:
Bollerne kan også bruges som sandwichboller – lav dem da gerne lidt større, så der er plads til alt det lækre fyld.
Flere spændende opskrifter
Fars dag kagen
Forkæl far med en lækker smovset kage med en luftig creme med nøddecreme toppet med friske bær og mandler.
Jordbærmarmelade
Nem jordbær marmelade jævnet med chiafrø. Perfekt til morgenbordet, på pandekager eller i din is.
Hummus
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne cremede hummus til at dyppe knækbrød eller rå grønsager i.
Hummus og svampekebab i pitabrød
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne vidunderlige ret med hummus, pita og svampekebab. Du kan også bare vælge at lave hummus til at dyppe knækbrød og rå grønsager i.