Koldskålscheesecake med jordbær
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 30-45 minutter
Tilberedning: 5 timer
Imponér dine gæster med denne friske og smagfulde koldskålscheesecake, der passer perfekt til sommerens sammenkomster.
Ingredienser
Bund
200 g | Madame Butterfly havrekiks |
3 spsk | Hvedemel |
100 g | Smør, smeltet |
1 tsk | Vaniljesukker |
1 stk | Citron, skallen herfra |
Fyld
5 dl | Kærnemælk |
1 stk | Citron, saften og skallen herfra |
1 tsk | Vaniljekorn |
1 dl | Piskefløde |
200 g | Flødeost |
30 g | Flormelis |
3 spsk | Sukker |
5 blad | Husblas |
Pynt
1 bk | Jordbær |
Fremgangsmåde
Bund:
1. Blend havrekiksene til en fin masse i en blender eller foodprocessor.
2. Bland massen med smeltet smør, fintrevet citronskal, sukker, salt og vaniljesukker.
3. Beklæd en springform med bagepapir og pres massen godt sammen i bunden af formen.
4. Bag massen i 10-15 minutter ved 180°C, til den er gyldenbrun.
5. Stil bunden på køl.
Fyld:
1. Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.
2. Varm fløden op i en gryde og opløs sukkeret heri.
3. Hæld fløde/sukkermassen i en skål og rør vaniljekorn i.
4. Vrid husblassen godt og lad den blive opløst i den stadig varme fløde.
5. Rør kærnemælk og fintrevet citronskal i den varme fløde.
6. Vend flødeost med presset citronsaft og formelis i en anden skål.
7. Rør flødeblandingen sammen med flødeostmassen.
8. Fordel fyldet på den helt afkølede kagebund og stil den på køl mindst 4 timer – gerne natten over.
Pynt:
Pynt kagen med jordbær eller en anden form for bær eller frugt inden servering.
OBS 1 kage regnes for at passe til 4 personer, men kan også sagtens deles til 8 personer, hvis man ønsker mindre stykker.
Flere spændende opskrifter
Fars dag kagen
Forkæl far med en lækker smovset kage med en luftig creme med nøddecreme toppet med friske bær og mandler.
Jordbærmarmelade
Nem jordbær marmelade jævnet med chiafrø. Perfekt til morgenbordet, på pandekager eller i din is.
Hummus
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne cremede hummus til at dyppe knækbrød eller rå grønsager i.
Hummus og svampekebab i pitabrød
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne vidunderlige ret med hummus, pita og svampekebab. Du kan også bare vælge at lave hummus til at dyppe knækbrød og rå grønsager i.