Koldskålscheesecake med jordbær
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 30-45 minutter
Tilberedning: 5 timer
Imponér dine gæster med denne friske og smagfulde koldskålscheesecake, der passer perfekt til sommerens sammenkomster.
Ingredienser
Bund
200 g | Madame Butterfly havrekiks |
3 spsk | Hvedemel |
100 g | Smør, smeltet |
1 tsk | Vaniljesukker |
1 stk | Citron, skallen herfra |
Fyld
5 dl | Kærnemælk |
1 stk | Citron, saften og skallen herfra |
1 tsk | Vaniljekorn |
1 dl | Piskefløde |
200 g | Flødeost |
30 g | Flormelis |
3 spsk | Sukker |
5 blad | Husblas |
Pynt
1 bk | Jordbær |
Fremgangsmåde
Bund:
1. Blend havrekiksene til en fin masse i en blender eller foodprocessor.
2. Bland massen med smeltet smør, fintrevet citronskal, sukker, salt og vaniljesukker.
3. Beklæd en springform med bagepapir og pres massen godt sammen i bunden af formen.
4. Bag massen i 10-15 minutter ved 180°C, til den er gyldenbrun.
5. Stil bunden på køl.
Fyld:
1. Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.
2. Varm fløden op i en gryde og opløs sukkeret heri.
3. Hæld fløde/sukkermassen i en skål og rør vaniljekorn i.
4. Vrid husblassen godt og lad den blive opløst i den stadig varme fløde.
5. Rør kærnemælk og fintrevet citronskal i den varme fløde.
6. Vend flødeost med presset citronsaft og formelis i en anden skål.
7. Rør flødeblandingen sammen med flødeostmassen.
8. Fordel fyldet på den helt afkølede kagebund og stil den på køl mindst 4 timer – gerne natten over.
Pynt:
Pynt kagen med jordbær eller en anden form for bær eller frugt inden servering.
OBS 1 kage regnes for at passe til 4 personer, men kan også sagtens deles til 8 personer, hvis man ønsker mindre stykker.
Flere spændende opskrifter
Knækbrød med æggesalat
Knækbrød er en fantastisk erstatning for traditionelt smørrebrød, og vi har en hurtig idé til dig: et alternativt smørrebrød med æggesalat på knækbrød! Vores knækbrød er fyldt med fuldkorn, det gør det let at få flere fibre i din kost. Prøv noget lækkert på frokostbordet!
Knækbrød med rejesalat
Knækbrød er en skøn erstatning for det traditionelle smørrebrød, og vi har en nem hurtig frokostidé til dig: et alternativt smørrebrød med rejesalat på knækbrød! Vores knækbrød er fuldt af fuldkorn, der gør det let at få fibre i din kost. Opdag en ny favorit!
Påskeæg med marcipan og nøddecreme
Små søde påskeæg af marcipan fyldt med vores Madame Butterfly nøddecreme. Perfekte til påskebordet eller som en lille gave til én du holder af.
Grønkålssalat med speltkerner
Servér denne forfriskende grønkålssalat med speltkerner til dine grillaftener. Ikke nok med at den smager fantastisk, så er den også lavet af frugt og grønt, som passer til sæsonen.
Smørrebrød med roastbeef
Knækbrød er en fantastisk erstatning for det traditionelle smørrebrød, og vi har en lækker og hurtig frokostidé til dig: et alternativt smørrebrød med roastbeef på knækbrød! Vores knækbrød er fyldt med fuldkorn, hvilket gør det nemt at få fibre i din kost. Det er en sjov og velsmagende måde at nyde din frokost på. Prøv det og oplev en ny favorit!
Smørrebrød med æg
Knækbrød er et fantastisk alternativ til det traditionelle smørrebrød, og her er en hurtig og lækker frokostidé til dig: et delikat smørrebrød med æg og tomat på knækbrød! Vores knækbrød er fyldt med fuldkorn, hvilket gør det nemt at få fibre i din kost. Det er en velsmagende måde at nyde din frokost på, som tilfredsstiller dine smagsløg. Prøv det og oplev en ny favorit!