Koldskålscheesecake med jordbær

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 30-45 minutter

Tilberedning: 5 timer

Imponér dine gæster med denne friske og smagfulde koldskålscheesecake, der passer perfekt til sommerens sammenkomster.

Ingredienser

Bund

200 gMadame Butterfly havrekiks
3 spskHvedemel
100 gSmør, smeltet
1 tskVaniljesukker
1 stkCitron, skallen herfra

Fyld

5 dlKærnemælk
1 stkCitron, saften og skallen herfra
1 tskVaniljekorn
1 dlPiskefløde
200 gFlødeost
30 gFlormelis
3 spskSukker
5 bladHusblas

Pynt

1 bkJordbær

Fremgangsmåde

Bund:

1. Blend havrekiksene til en fin masse i en blender eller foodprocessor.
2. Bland massen med smeltet smør, fintrevet citronskal, sukker, salt og vaniljesukker.
3. Beklæd en springform med bagepapir og pres massen godt sammen i bunden af formen.
4. Bag massen i 10-15 minutter ved 180°C, til den er gyldenbrun.
5. Stil bunden på køl.

 

Fyld:

1. Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.
2. Varm fløden op i en gryde og opløs sukkeret heri.
3. Hæld fløde/sukkermassen i en skål og rør vaniljekorn i.
4. Vrid husblassen godt og lad den blive opløst i den stadig varme fløde.
5. Rør kærnemælk og fintrevet citronskal i den varme fløde.
6. Vend flødeost med presset citronsaft og formelis i en anden skål.
7. Rør flødeblandingen sammen med flødeostmassen.
8. Fordel fyldet på den helt afkølede kagebund og stil den på køl  mindst 4 timer – gerne natten over.

Pynt:

Pynt kagen med jordbær eller en anden form for bær eller frugt inden servering.

OBS 1 kage regnes for at passe til 4 personer, men kan også sagtens deles til 8 personer, hvis man ønsker mindre stykker.

Flere spændende opskrifter