Koldskålscheesecake med jordbær
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 30-45 minutter
Tilberedning: 5 timer
Imponér dine gæster med denne friske og smagfulde koldskålscheesecake, der passer perfekt til sommerens sammenkomster.
Ingredienser
Bund
200 g | Madame Butterfly havrekiks |
3 spsk | Hvedemel |
100 g | Smør, smeltet |
1 tsk | Vaniljesukker |
1 stk | Citron, skallen herfra |
Fyld
5 dl | Kærnemælk |
1 stk | Citron, saften og skallen herfra |
1 tsk | Vaniljekorn |
1 dl | Piskefløde |
200 g | Flødeost |
30 g | Flormelis |
3 spsk | Sukker |
5 blad | Husblas |
Pynt
1 bk | Jordbær |
Fremgangsmåde
Bund:
1. Blend havrekiksene til en fin masse i en blender eller foodprocessor.
2. Bland massen med smeltet smør, fintrevet citronskal, sukker, salt og vaniljesukker.
3. Beklæd en springform med bagepapir og pres massen godt sammen i bunden af formen.
4. Bag massen i 10-15 minutter ved 180°C, til den er gyldenbrun.
5. Stil bunden på køl.
Fyld:
1. Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.
2. Varm fløden op i en gryde og opløs sukkeret heri.
3. Hæld fløde/sukkermassen i en skål og rør vaniljekorn i.
4. Vrid husblassen godt og lad den blive opløst i den stadig varme fløde.
5. Rør kærnemælk og fintrevet citronskal i den varme fløde.
6. Vend flødeost med presset citronsaft og formelis i en anden skål.
7. Rør flødeblandingen sammen med flødeostmassen.
8. Fordel fyldet på den helt afkølede kagebund og stil den på køl mindst 4 timer – gerne natten over.
Pynt:
Pynt kagen med jordbær eller en anden form for bær eller frugt inden servering.
OBS 1 kage regnes for at passe til 4 personer, men kan også sagtens deles til 8 personer, hvis man ønsker mindre stykker.
Flere spændende opskrifter
Overnight oats
Skal din morgenmad være nem, lækker og mættende? Så prøv denne opskrift på overnight oats med Madame Butterfly Havregrød. Du kan selv vælge, om du vil bruge varianten med æble & kanel eller den med æble & blåbær. Tilsæt kun mælk, yoghurt og din yndlings topping. Hvis du ønsker din kop overnight oats mere sød og med en snert af vanilje, så kan du tilsætte lidt vaniljesukker. Overnight oats kan holde sig et par dage i køleskab, så du kan lave til flere dage i forvejen. Nemmere bliver det ikke 🙂
Tyk kakaomilkshake
Her er mit bedste bud på nem, hjemmelavet og tyk kakaomilkshake med Fairtrade kakaopulver. En milkshake deluxe, vil jeg næste kalde den.
Varm kakao
Her er mit bedste bud på nem, hjemmelavet varm kakao med økologisk, Fairtrade kakao og økologisk rørsukker. Jeg foretrækker at toppe min med flødeskum og et drys kakaopulver. Velbekomme.
Pitabrødspanini
Lav sprøde panini af dit Madame Butterfly pitabrød med denne nemme opskrift. Denne variant består af pesto, aubergine, spinat, ost og tomat.
Dalgona kaffe
Dalgona kaffe er den trendy kaffe, der stammer fra Korea. Den består af en cremet, pisket kaffeskum af kaffe, vand og rørsukker serveret ovenpå et glas med masser af isterninger og mælk eller plantedrik. Rør rundt i glasset, inden dalgona kaffen nydes. Skummet består af lige dele rørsukker, kaffe og kogende vand - så simpelt er det 🙂
Citroncheesecake med lemoncurd og Belgian Cookies i glas
Imponér dine gæster med denne nyfortolkning af citroncheesecake (uden husblas) med bund af Madame Butterfly Belgian Cookies og hjemmelavet lemoncurd - alt sammen portionsanrettet i glas. Lemoncurd er simpelt at lave, men hvis du ikke foretrækker det, kan du sagtens købe færdiglavet lemoncurd i dagligvareforretninger. Glassene, cheesecakesene serveres i på billedet, er tomme og rensede glas fra hhv. Madame Butterfly Nøddecreme og Kakaocreme.