Krydret frugttærte

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 35 minutter

Tilberedning: 45 minutter

Med denne opskrift kan du lave en smagfuld og lækker kage med dine yndlingsfrugter og en masse krydderier.

Ingredienser

Bund

200 gMadame Butterfly økologisk fuldkornsknækbrød med sesam og solsikkekerner
1 dlHavregryn
2 dlHvedemel
75 gSukker
1 tskVaniljepulver
0.5 tskSalt
1 tskBagepulver
200 gSmør
dlVand

Fyld

gÆbler/blommer/bær/pære/ferskner/etc
2 tskKanel
0.5 tskKarbemomme
1 tskVaniljepulver
1 tskIngefær, stødt
3 spskSukker

Anretning

2 dlCreme fraiche, græsk yoghurt eller letpisket flødeskum med citronskal

Fremgangsmåde

OBS opskriften til 4 personer giver én kage.

Bund:

1. Blend knækbrød til en fin masse i en foodprocessor eller blender.
2. Bland knækbrød med havregryn, bagepulver, salt, sukker, vanilje, smeltet smør og vand.
3. Rul eller pres dejen ud i en tærteform.
4. Prik huller i tærtedejen med en gaffel og bag den i 15 minutter ved 180°C varmluft.

Fyld:

1. Skær æbler eller andet frugt i tynde både og vend dem med sukker, kanel, kardemomme, ingefær, vanilje og nødder.
2. Fordel æblebådene eller andet frugt på tærtebunden, så hele bunden er dækket.
3. Bag tærten i 25 minutter ved 180°C varmluft, til den er gylden.

Anretning:

Servér tærten med creme fraiche, græsk yoghurt eller letpisket flødeskum med citronskal.

Flere spændende opskrifter