Ingredienser
Bund
200 g | Madame Butterfly økologisk fuldkornsknækbrød med sesam og solsikkekerner |
1 dl | Havregryn |
2 dl | Hvedemel |
75 g | Sukker |
1 tsk | Vaniljepulver |
0.5 tsk | Salt |
1 tsk | Bagepulver |
200 g | Smør |
dl | Vand |
Fyld
g | Æbler/blommer/bær/pære/ferskner/etc |
2 tsk | Kanel |
0.5 tsk | Karbemomme |
1 tsk | Vaniljepulver |
1 tsk | Ingefær, stødt |
3 spsk | Sukker |
Anretning
2 dl | Creme fraiche, græsk yoghurt eller letpisket flødeskum med citronskal |
Fremgangsmåde
OBS opskriften til 4 personer giver én kage.
Bund:
1. Blend knækbrød til en fin masse i en foodprocessor eller blender.
2. Bland knækbrød med havregryn, bagepulver, salt, sukker, vanilje, smeltet smør og vand.
3. Rul eller pres dejen ud i en tærteform.
4. Prik huller i tærtedejen med en gaffel og bag den i 15 minutter ved 180°C varmluft.
Fyld:
1. Skær æbler eller andet frugt i tynde både og vend dem med sukker, kanel, kardemomme, ingefær, vanilje og nødder.
2. Fordel æblebådene eller andet frugt på tærtebunden, så hele bunden er dækket.
3. Bag tærten i 25 minutter ved 180°C varmluft, til den er gylden.
Anretning:
Servér tærten med creme fraiche, græsk yoghurt eller letpisket flødeskum med citronskal.
Flere spændende opskrifter
Fars dag kagen
Forkæl far med en lækker smovset kage med en luftig creme med nøddecreme toppet med friske bær og mandler.
Jordbærmarmelade
Nem jordbær marmelade jævnet med chiafrø. Perfekt til morgenbordet, på pandekager eller i din is.
Hummus
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne cremede hummus til at dyppe knækbrød eller rå grønsager i.
Hummus og svampekebab i pitabrød
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne vidunderlige ret med hummus, pita og svampekebab. Du kan også bare vælge at lave hummus til at dyppe knækbrød og rå grønsager i.