Nytårs natmad med knækbrød
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 15 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Nytårsaften er en tid til fest, glæde og ikke mindst lækker mad. Hvis du ønsker at imponere dine gæster med en let og smagfuld natmad, så er knækbrød med forskellige toppings det perfekte valg. Her præsenterer vi fire varianter, der vil tilfredsstille enhver smagssans: laksetopping, kikærtetopping, tomattopping og agurketopping.
Ingredienser
Ingredienser
2 pakker | Madame Butterfly Økologisk Fuldkorns Hvede Knækbrød |
Laksetopping
100 g | Neutral flødeost |
150 g | Koldrøget Laks |
Dild |
Agurketopping
1 stk | Avokado |
1 stk | Agurk |
Sort peber | |
Ærteskud |
Kikærtetopping
100 g | Hummus |
100 g | Kikærter (kogte) |
4 spsk | Olie |
1 knivspids | Salt |
1 spsk | Paprika |
40 g | Syltede Rødløg |
Karse |
Tomat topping
1 stk | Avokado |
200 g | Cherry Tomater |
150 g | Mini Mozzarella |
Flagesalt | |
Ærteskud |
Fremgangsmåde
Knækbrød m. Laksetopping
- Smør knækbrødet med flødeost
- Placere det koldrøget laks ovenpå
- Pynt af med dild
Knækbrød m. Agurk
- Mos avokadoen med en gaffel
- Smør knækbrødet med avokado
- Skær agurken ud i tynde strimler og placere oven på knækbrødet
- Pynt af med frisk kværnet peber og ærteskud
Knækbrød m. Kikærter
- Bland kogte kikærter med olie, salt og paprika
- Bland det godt sammen
- Bag kikærterne i ovnen ved varmluft 200 grader i ca. 15 minutter
- Lad kikærterne køle af
- Smør knækbrødet med hummus og placere derefter de bagte kikærter oven på
- Pynt af med syltede rødløg og karse
Knækbrød m. Tomat
- Mos avokadoen med en gaffel
- Smør knækbrødet med avokado
- Placere tomat og mozzarella oven på
- Pynt af med flagesalt og ærteskud
Flere spændende opskrifter
Jordbærmarmelade
Nem jordbær marmelade jævnet med chiafrø. Perfekt til morgenbordet, på pandekager eller i din is.
Hummus
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne cremede hummus til at dyppe knækbrød eller rå grønsager i.
Hummus og svampekebab i pitabrød
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne vidunderlige ret med hummus, pita og svampekebab. Du kan også bare vælge at lave hummus til at dyppe knækbrød og rå grønsager i.
Hveder med müsli
Vores hveder er ikke helt som de plejer – de har nemlig fået et lækkert twist med Madame Butterflys Müsli, fyldt med kokos, dadler og kakaonibs. Den klassiske kardemommesmag er stadig med, men nu får du også et strejf af tropisk sødme og lidt ekstra crunch.